Még egy szó Bodor Pálról

2010. augusztus 02. 11:14

Az igazi születésnapi ajándék egyszerű e-mail vagy telefonhívás lenne, amely két szóból áll: Írjál, Pali.

2010. augusztus 02. 11:14

„Bodor Pál nem az uralkodónak, hanem a magyarországi közönségnek próbálta elmesélni mintegy negyedszázadnyi ideig, hogy létezik erdélyi, bánsági, sőt: bukaresti magyarság, élnek ott valóságos emberek - és nem csak a pesti propagandahasználatra szánt műirredenta paprikajancsik, plakátfigurák, vitézkötéses, székelyharisnyás biodíszletek. Emberek, akiknek a »csonkamagyar« közvélemény számára érthetetlen kontextusokban kell élniük, akik a »magyarság«, azaz a magyarként való lét egészen más változatait élik, mint a magyarországiak - s ezek a változatok tanulságosak és ihletőek lehetnének, ha ismernék őket - , s akiknek nemcsak szenvedéseik és sérelmeik vannak, hanem gondolataik is. (...)

Az úgynevezett nemzeti táborban élvezett hatalmas népszerűségét föladta az 1990-es évek elején (és ma ismét) sarokba szorított Magyar Szocialista Párt iránti baloldali lojalitása kedvéért. Ez a párt az ismeretes »Habsburgtreue szellemében ezt közkedvelt hálátlanságával és közönyével viszonozta, a Bodor Pál szerkesztette Budapesti Lapot (az egyetlen színvonalas pártközlönyt) rövid úton megszüntették. (Miközben milliókat pazaroltak tehetségtelen »médiatanácsadókra«.)(...)

Az egyik legnagyobb magyar újságíró életművét ma olyan újságok ünneplik, amelyek nem nagyon közlik a cikkeit. Az igazi születésnapi ajándék egyszerű e-mail vagy telefonhívás lenne, amely két szóból áll. Írjál, Pali.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2010. augusztus 03. 09:45
"Bodor Pál nehéz ember. De egyáltalán nem úgy, ahogy a hírhedten mogorva, szeszélyes, kiszámíthatatlan mizantrópok, akiket olykor vonakodó nagyrabecsülés övez. Ő érzelmes, segítőkész, nagylelkű férfiú - s ez érdekesen függ össze messze földön ismert egomániájával, amely megejtően ártatlan - , egész személyisége alárendelt a szeretet imperatívuszának. Férfiasságából teljességgel hiányzik a ragadozó elem, s ezt sokra tartották rajongói, a karcsú, nagymellű, nála másfél fejjel magasabb fiatalasszonyok (ma nyilván egyenes derekú, délceg nagymamák). Osztozik a mindenkori mérsékelt reformerek hibáiban - az eklekticizmusban és következetlenségben - , de legfontosabb vonása a hűség. " Szóval egy nagyképű, hatalommániás, megbízhatatlan, hazudós, szoknyavadász törpestrici; a szekus lét csak önkifejezés. Ha ehhez képest legfontosabb vonása a hűség, az csak önmaga felé irányulhat-akkor még rohadt önző is. Csak azért nem szeretném, hogy írjon, mert képes megvezetni az idealistákat-és most nincs idő plusz tévelygésekre.
tevevanegypupu
2010. augusztus 03. 01:58
Egyebkent hogy jutott eszeben TGM-nek eppen Bodor Pal es miert hianyoznak neki Bodor Pal irasai a NOL blogrol? Erthetetlen.
Tikva
2010. augusztus 02. 21:45
A ledöbbentő,hogy a magyar liberális publicisták döntő többsége, igazoltan alkoholos befolyásoltság alatt írja hozzászólásait...nos., ide pszichiáter kell,nem poéta,vagy kritikus...nota bene..
nagykata
2010. augusztus 02. 21:36
"...akiknek a »csonkamagyar« közvélemény számára érthetetlen kontextusokban kell élniük..." Érdekes... Kik is teremtették meg ezt a "csonkamagyari" állapotot? Tán csak nem az a banda, amelynek Pali'bá is tagja??? Tán csak nem azok, akik 2004 dec. 5-ért is felelősek? Azok, akik nem kiváncsiak Pali'bá tanácsaira? "...Igaz, kértek tőlem tanácsot Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc kormányainak idején is, de nem vették jó néven a gondolataimat.” Ezt nevezem tragédiának!!! Nem lehet, hogy rossz helyre próbaltad benyalni magad? De nem is ez a lényeg. sokkal inkább az, hogy mivel a fajtád le se sz@r, ezért a nekrológódat a "másik oldal" fogja az megirni. Jelesűl mi. De ez nem lesz egy hosszu iromány. Erre 2 szó is elég lesz: büdös szekus!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!