Női kéziválogatottunk negyeddöntőbe jutott az olimpián! – Magyarország-Spanyolország 27-24

2024. augusztus 01. 15:29

Bár voltak megingások, a mieink végül okos, higgadt játékkal magabiztosan nyerték a spanyolok elleni meccset, és nyugodtan várhatjuk, a hollandok elleni zárómérkőzést.

2024. augusztus 01. 15:29
magyar női kézilabda-válogatott

Nyitókép: Csudai Sándor / Mediaworks

A továbbjutás reményében lépett pályára csütörtökön délután Spanyolország ellen a magyar női kézilabda-válogatott. Tudtuk, amennyiben lányaink nyernek, nagyon sok mindennek kellene rosszul alakulnia ahhoz, hogy öt ponttal ne jussunk be a legjobb nyolc közé. válogatottunk Klujber révén góllal kezdte a meccset, de a következő percekben a spanyoloknak sikerült ellépnie, mi pedig időt kértünk.  

A félidő közepén sikerült megfordítanunk az állást, Klujber és Lukács révén bebiztosítottuk a vezetést. 

Az első játékrész végén 14-12 volt az állás a mieink javára, és a második játékrészt nagyon jól indítottuk, és 19-14-nél öt gól is volt a különbség, ám a spanyol együttes gyors három góllal szűkítette a különbséget. 

Két hetest is kapott az ellenfél, mert a betöréseknél nem sikerült összezárnia a mieinknek. A 44. percben már 20-20, azaz egyenlő volt az állás, Golovin Vlagyimir pedig időt kért. 

Klujber Katrin a magyar női kézilabda-válogatott átlövője a spanyol válogatott elleni olimpiai csoportmérkőzésen
Klujber Katrin óriási teljesítményt nyújtott a hajrában a spanyolok ellen
Forrás: Csudai Sándor / Mediaworks

A spanyol együttes átvette a vezetést, de Vámos Petra révén egy gyors góllal egyenlítettünk. Ezután mindkét kapus kitett magáért, Böde-Bíró Blanka kétszer is védett, ezért végül megint mi szereztük meg a vezetést. Simon Petra csereként beállva futtából talált be. Klujber Katrin érkezett ismét, de hiába szerzett gólt, de a vonalra lépett, ezért elvették a találatot a bírók. A következő lövése azonban már szabályosan vágódott be a hálóba, ismét a mienk lett a vezetés. 

Klujber Katrin és Vámos Petra elképesztő játékkal pörgette fel a magyar együttest a meccs utolsó perceiben, sikerült 3 gólos vezetést szereznünk, nem csoda, hogy a spanyol csapat megint időt kért. Ez azonban nem sokat segített nekik, mert 

két Petránk újabb gólhoz segítette a magyarokat – Vámos passzából Füzi-Tóvizi talált be, az ellenfél támadását pedig kivédekeztük (27-23) 

A végén a spanyol együttes még szerzett egy gólt, de ez már nem orsztott-szorzott, egyértelművé vált a mieink győzelme, így Magyarország nyugodtan készülhet a következő meccsre, amelyen a Ferencváros jobbszélsője, Angela Malestein által vezetettHollandiával játszik az utolsó körben, s bár papíon ők az esélyesek, bravúrral képesek lehetünk a győzelemre. 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ekeke1
2024. augusztus 01. 17:24
Gratuláció a továbbjutásért. szerencsére a végén Vámosnak és Klujbernek helyén volt az esze meg a szíve. Viszont ilyen alulmotivált, tűz nélküli spanyol válogatottat sosem láttam. Ambros Martin nem tudom mit művelt velük, de ezek egyébként egyénileg nem rossz játékosok.
gilou-au-clavier
2024. augusztus 01. 17:08
Szép volt, hajrá! (Kivéve, ha rothadék-origo.hu-s csöcsmutogató-pucsító fideszkurva-moráljuk van.)
balbako_
2024. augusztus 01. 16:58
Nem jó játékkal, de sikerült! Most már felszabadultan lehet játszani és megmutatni, hogy ez a magyar csapat jó és mindenkivel fel tudja venni a harcot.
gyaloggos
2024. augusztus 01. 16:48
LÁNYOK, ez nagyon szép volt, GRATULÁLOK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!