Korábban nem ismert történetet árult el Marco Rossi a Nemzetek Ligája mérkőzés előtt

2024. szeptember 06. 14:54

A németek elleni szombati találkozó előtt a DFB készített interjút a magyar válogatott szövetségi kapitányával.

2024. szeptember 06. 14:54
null

Nyitókép: dfb.de

A magyar labdarúgó-válogatott Németország ellen kezdi meg a Nemzetek Ligájában való szereplését szombaton, Düsseldorfban. A mérkőzés előtt a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) hivatalos weboldalán interjút készítettek Marco Rossival, amelyben szó esett az Európa-bajnokságról, a magyar szövetségi kapitány németországi múltjáról, valamint arról, hogy a magyar futballban betöltött szerepe is Németországban vette kezdetét – számolt be a Nemzeti Sport

Aki azt mondja, hogy elbuktunk az Európa-bajnokságon, az nem objektív. A Svájc elleni, három egyes vereséggel végződő meccsünkön a szünetig túlságosan is ijedten játszottunk, és taktikai félreértések is történtek. Szerintem ebben a félidőben veszítettük el az Európa-bajnokságot, mert a szünet után már jól futballoztunk. A Németország elleni mérkőzésen, amelyen kettő nullára kikaptunk, nagyon erősek voltunk, azonban nem volt mellettünk a szerencse. A harmadik meccset pedig megnyertük Skócia ellen. Ezután szükségünk lett volna Portugáliára, amely azonban váratlanul elveszítette a Grúzia elleni találkozót. Balszerencsénk is volt” – kezdte az interjút a válogatott szövetségi kapitánya. 

A DFB munkatársa felvetette, hogy az Eb után Rossi lemondásáról is lehetett hallani, ezt azonban Rossi ezúttal is határozottan cáfolta: „Sohasem mondtam, hogy elmegyek. Csak pihenőre volt szükségem, ki kellett tisztítanom a fejem. Kellett egy kis idő, hogy megemésszem a tornán történteket” – fogalmazott a tréner. Rossi a szombati mérkőzésről a következőket mondta: 

A Németország elleni meccsek sosem unalmasak, főleg nem Julian Nagelsmann ellen. Egy okos edzőről van szó, és a játékosai is nagyon sokoldalúak. Szerintem Spanyolország mellett ők voltak a legjobbak az Európa-bajnokságon, nagy kár, hogy ilyen korán találkoztak egymással.

Szóba került az is, hogy a szakember 1996 és 1997 között az Eintracht Frankfurt játékosa volt, ám csak 15 találkozón lépett pályára. A német futballközeget illetően viszont – a rövid kapcsolat ellenére is – kétségkívül közelebbi tapasztalattal rendelkezik ennek köszönhetően: „Az első meccseket még Dragoszlav Sztepanovics edző irányítása alatt játszottam, és egyfajta Beckenbauer-szerepem volt liberóként. A FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) napilap egyszer »Az új Császár« címmel írt egy cikket rólam. Aztán sajnos októberben és novemberben sérült voltam, mivel eltört a bokám. Télen pedig már Horst Ehrmantraut volt az edzőnk, s én egy nap késéssel tértem vissza a téli pihenőnkről, az első erőnléti tesztem pedig elég rosszul sikerült. Utána már nem volt olyan jó a kapcsolatunk, de Ehrmantraut amúgy is inkább bízott a német játékosokban.

Marco Rossi az Eintracht Frankfurt játékosaként 1996-ban. Fotó: Marco Rossi Facebook-oldala

Rossi elmondta azt is, hogy a magyar futballban való szerepvállalásának története is Németországban kezdődött el íródni: 

Valóban. A frankfurti időkben mindig elmentem egy helyi olasz étterembe, ahol Pippo Giambertone tulajdonos és én jó barátok lettünk. Később Budapestre költözött, 2009-ben meghívott magához, és a Budapest Honvéd sportigazgatójával az ő éttermében találkoztam. Ezután pedig már minden ment a maga útján…

2011 óta élek Magyarországon, és nagyon jól érzem magam ebben az országban, különben nem is tudnám elvégezni a munkámat. Nagyapám nagy rajongója volt a Puskás Ferenc-féle Aranycsapatnak, úgyhogy Magyarország valahogy mindig is jelen volt az életemben” – tette hozzá a Míster, kiegészítve azzal, hogy megtisztelve érzi magát amiatt, hogy az olasz mellett már magyar állampolgár is lehet. 

A Németország-Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzést szombaton 20:45-kor rendezik, a találkozót az M4 Sport közvetíti. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. szeptember 06. 21:45
Évek óta mondom, hogy el kell törölni a les szabályt. Végre más is: www.origo.hu/sport/sport-futball/2024/09/lesszabaly-foci-eltorles-knvb-hollandia
herden100
2024. szeptember 06. 20:52
m.youtube.com/watch?v=6p83IbLrU50&t=470s&pp=ygUGQmFyYWth pin.it/3knPUCRrV pin.it/1itcQHTim pin.it/128PWGvO0 pin.it/5jWF2j6E9 pin.it/6NYuZ65Bh pin.it/7dUqbIGSl pin.it/6HnOf4Cia pin.it/5JN0WSDtr pin.it/5hxM99ifw
herden100
2024. szeptember 06. 17:17
Kedves Marco! Az EB előtt tudtam, hogy Svájcot bukjátok. Nem rajtad múlt. www.szantobrigitta.hu/index.php/blog/667-arnyekmunka-fontossaga-2
zoli567-2
2024. szeptember 06. 15:58
Bese Gergő dunavecsei plébános melegpartikon vett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal. Az Apostoli Nunciatúra elismerte lapunknak: értesült a papot érintő súlyos vádakról, ezeket továbbították a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyének, az ottani érsek jár el az ügyben. Úgy tudjuk, napokon belül eldőlhet, hogy felfüggesztik vagy laicizálják-e az érintettet. Bese közszereplő, az elmúlt években a politikai kereszténység zászlóvivőjeként mutatkozott: ő szentelte meg a Miniszterelnökségnek helyet adó egykori Karmelita kolostort, a PestiSrácok.hu és a Megafon irodáit, fellépett az LMBTQ-propaganda és Hodász András ellen, családi egyesületei pedig bő 100 milliós támogatást kaptak az államtól. FRISSÍTÉS: cikkünk megjelenése után néhány órával megkaptuk a kalocsa-kecskeméti érsek irodájának közleményét, miszerint Bábel Balázs „Bese Gergő Pétert 2024. szeptember 6-i hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!