Agyondicsérte Szoboszlaiékat a Liverpool legendás játékosa, és a magyar labdarúgó nyilatkozatára külön kitért (VIDEÓ)

2024. augusztus 21. 17:02

Phil Thompson szerint nagyon-nagyon érdekes az a taktika, amivel Arne Slot vezetésével játszik a Mersey-parti együttes.

2024. augusztus 21. 17:02
Liverpool's midfielder Dominik Szoboszlai celebrates after scoring a goal during a pre-season club friendly football match between Liverpool and Real Betis at Acrisure Stadium, in Pittsburgh, Pennsylvania, on July 26, 2024.

Nyitókép: Kamil Krzaczynski /AFP

A Liverpool legendás hátvédje, Phil Thompson a talkSport keddi podcastjának vendégeként a Premier League első fordulójának mérkőzéseit, különösképp Vörösök hétvégi, Ipswich elleni találkozóját elemezve nagyon pozitívan nyilatkozott arról a játékról, amit az Arne Slot vezette együttes mutatott.

A Liverpool szombaton 2–0-ra legyőzte ellenfelét, és bár Szoboszlaitól elvettek egy gólpasszt, így is az egyik legjobb volt a mezőnyben. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ahogy a podcastban is elhangzott – és maga Szoboszlai is elismerte – az első félidőben mintha picit álmosan játszott volna a Pool, de a második játékrészben lehengerelték az elfáradó Ipswichet, és ahogy a Thompson is elmondta, szinte bármennyi gólt szerezhettek volna. Ezzel Phil Thompson is egyetértett, és nagyon megdicsérte a csapatot, kiemelve néhány labdarúgót. 

Az egykori Liverpool-játékos szerint a csapat nagyon egyben volt és élvezték a játékot, ez látszott Szalah-n, aki például nevetett játék közben. 

Thompson szerint a csapat legjobbja most a szinte elképzelhetetlen dolgokat művelő Trent Alexander-Arnold volt, de úgy vélte, hogy Szoboszlai Dominik, Mo Salah és Ryan Gravenberch is kiváló meccset játszott. 

Külön kiemelte a magyar labdarúgó mérkőzés végén adott nyilatkozatát, amelyben arról beszélt, hogy milyen új formációban játszanak az új tréner, Arne Slot vezetésével. „Nagyon izgalmas volt, amit Szoboszlai Dominik mondott az új középpálya-formációról! Mármint, hogy egyikük hatost játszott, a másikuk nyolcast, ő pedig tízest. Mind más pozícióban szerepeltek, és szerintem negyon érdekes koncepció, hogy mindhárman különböző tengelyben játszanak. Ez teljesen új volt számomra, és szerinte ez komoly problémát okozott az ellenfélnek, különösképp a második játékrészben! – fogalmazott a Liverpool egykori labdarúgója. 

Ezt is ajánljuk a témában

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg! 

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
c-critical
2024. augusztus 21. 17:53
"hogy egyikük hatost játszott, a másikuk nyolcast, ő pedig tízest. Mind más pozícióban szerepeltek, és szerintem negyon érdekes koncepció" ja tényleg nagyon érdekes...valójában meg ez a klasszikus középpálya felállás, és éppen Klopp marhasága volt "érdekes" ahol mind a hárman föl le szaladgáltak mintha nem lenne holnap.
lazio154-2
2024. augusztus 21. 17:26
Most hány tucat újságírónk követi a Liverpool és Szobi minden útját? Klop is azért hagyta ki a csapatból, mert bárhol megűllt, körülvettétek és Szobit kellett dicsérnie. Megunta, hogy a csapatról nem beszélhet. Egy edző soha nem mond rosszat a játékosáról.
Málaga21
2024. augusztus 21. 17:18
"és a magyar labdarúgó nyilatkozatára külön kitért" Nyilatkozatban mindig jók voltunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!