Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

A Mandiner szóra bírta Gulácsi Pétert, aki figyelmeztet: Ez a német válogatott nem az, amelyet legyőztünk!

2024. június 18. 05:27

A magyar labdarúgó-válogatott első számú kapusa hétről hétre farkasszemet néz a Nationalelf legjobbjaival, a szövetségi kapitány klubedzője is volt Lipcsében. Rávilágított a svájciak elleni hibákra, s arra, miben bízhatunk a házigazda ellen.

2024. június 18. 05:27
SCHÄFER András; GULÁCSI Péter; ORBÁN, Willi; MÜLLER, Thomas
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

***

A tizedik évét tapossa Németországban Gulácsi Péter. Az RB Leipzig és a magyar válogatott színeiben is számos szép sikert és kudarcot is megélt. A nemzeti együttesben – közel egyéves kényszerszünet után – visszaszerezte a helyét a kapuban, ám felért egy rémálommal az Európa-bajnoki nyitány: három gólt kapott, Svájc 3-1-re legyőzte Magyarországot, amely nehéz helyzetbe került. A 34 éves kapus a gólokról nem tehetett, sőt volt több nagy bravúrja is. Igazi profiként igyekszik előre tekinteni, lapunk azért feltépte a friss sebeit, hogy megtudjuk, mit élt át a kölni stadionban.

A hangulat meg a támogatás megint egyedülálló volt a szurkolók részéről. Nem rajtuk múlott, hogy kikaptunk, hanem azon, hogy főleg az első félidőben passzívak voltunk. 

Hibákat követünk el, labdával nem voltunk elég dominánsak, így kijött nyilván az a kvalitás a svájciaknál, amit előre tudtunk. A két hatos pozícióban szereplő játékosuk nagyon labdabiztos, a támadóik jól mozogtak üres területekbe, könnyen be tudták nekik játszani a labdát a vonalaink közé. Onnantól kezdve pedig ha ránk tudnak fordulni, mindig veszélyes, így kaptuk az első gólt. A másodikat az szünet előtt lőtték, és mindig beszélünk a fontos pillanatokról, ez az volt. Ha az ember 0-1-gyel megy az öltözőbe, és ott helyre tudja tenni a dolgokat, akkor más szituáció áll elő. Túl sok lehetőséget adtunk nekik, több ziccerük is volt” – adott szakértőket megszégyenítő szakmai értékelést Gulácsi a Mandinernek. 

Arra a felvetésünkre, hogy mégis csak egy magasabban jegyzett válogatott a svájci, a kapus replikázott, hiszen mint emlékeztetett, többször borította a papírformát Magyarország az utóbbi években.

Komoly csapat, de már játszottuk sok nagy játékerőt képviselő válogatottal, és megmutattak: ha fegyelmezetten és koncentráltan játszunk, nem hibázunk, akkor szorosabbá tehetjük a mérkőzéseket. Most 0-2 után sikerült szépítenünk, volt egy olyan 10-15 perc, amikor egy oda-vissza nyílt játék alakult ki. Kis szerencsével kiegyenlíthettünk volna. Kitámadtunk, ezáltal több kontralehetőségük adódott, hamarabb megszerezhették volna a harmadik góljukat. A ráadásban meg is szerezték, remélem, ami nem jön jól a gólarány miatt a csoportkör végén.

GULÁCSI Péter; DUAH, Kwadwo
Köln, 2024. június 15. A svájci Kwadwo Duah gólt lő Gulácsi Péter kapujába a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország - Svájc mérkőzésen a kölni RheinEnergieStadionban 2024. június 15-én
MTI/Koszticsák Szilárd

A vereséget követően – jó magyar szokás szerint – megy a számolgatás, hogyan csípheti el legalább a hatból a négy legjobb csoportharmadik pozíciót Marco Rossi együttese. Azzal kalkulálva, hogy az utolsó fordulóban legyőzzük Skóciát, három ponttal egyáltalán nem mehetünk biztosra. Arról nem is beszélve, hogy eleve a skótok ellen sem... Azaz a németek ellen létkérdés lenne egy bravúrpont megszerzése. 

Azért is bosszantó, hogy kikaptunk, mert tudtuk jól, milyen fontos lett volna pontot szerezni! A németek ellen lesz erre szükség, ami látva a remek nyitányukat, nagy feladat, de bízom benne, jobb teljesítményt tudunk nyújtani” – reménykedett Gulácsi Péter. A Németországban élő kapusunknak különleges lesz a mérkőzés, ráadásul a skótokat 5-1-re kiütő Eb-házigazda kifejezetten feni a fogát Magyarországra, miután a legutóbbi három találkozón nyeretlen ellenünk: egy vereség és két döntetlen a mérlege. A revansvágy mellett egy érdekes aspektusra hívta fel a figyelmet az 55-szörös magyar válogatott hálóőr.

„Jelentősége van abból a szempontból is, hogy bebizonyítottuk, tudunk egy ilyen kvalitású csapat ellen is győzni, illetve pontot szerezni. 

Azt azért fontos kiemelni, hogy ez egy másik német válogatott, a skótok érezhették is a saját bőrükön. 

Kemény kihívás előtt állunk, jól fel kell készülnünk, nem lesz elég az, amit a svájciak ellen produkáltunk” – tekintett előre a Mandinernek Gulácsi Péter.

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sormar-2
2024. június 18. 15:16
A svájciak buzik voltak, tele migránssal, ennek ellenére mi fociztunk úgy mint egy hazátlan rossz buzik. Remélem a németek óvodában átoperált kislányok, különben nagy bajban vagyunk.
deniel
2024. június 18. 11:20
megint az a bajom hogy legyőztük a németeket az angolokat mikor is volt, most meg most van most kellene teljesíteni fel kellene nőni a feladathoz mint akkor. egy csapatkapitánynak minden helyzetben a legjobbat kell nyújtania mutatnia nem azt hogy keveset futott nem irányított többet kell mutatnia szerintem esetleglegesen stabilan két-három év múlva ha össze jön neki.. hajrá Magyarok !
sciohyper
2024. június 18. 10:46 Szerkesztve
Remélhetőleg Dibusz fog védeni és ezúttal futva fognak focizni, nem sétálgatva, tologatva...Hajrá, magyarok!
Átoperált Kiscsoportos
2024. június 18. 08:18
Még 1 nap, Cigánycselédek ... aztán magyarázkodhattok estétől reggelig ... gyakoroljatok ... első nekifutásra dadogós lesz! "...mégis hogyan van az, hogy az elmúlt 100 év legjobb 10 évét követően Magyarország térdre rogyott és már tényleg minden más állam megelőzte? Mégis hogyan történt meg az, hogy az EU több, mint 65 ezer milliárd forintnak megfelelő eurót juttatott el a magyar kormány számára, mégis az ország visszafejlődött?" Az Oroszügynökbakcigánypedovajdátok kifektette az országot !!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!