A Mandiner szóra bírta Gulácsi Pétert, aki figyelmeztet: Ez a német válogatott nem az, amelyet legyőztünk!

2024. június 18. 05:27

A magyar labdarúgó-válogatott első számú kapusa hétről hétre farkasszemet néz a Nationalelf legjobbjaival, a szövetségi kapitány klubedzője is volt Lipcsében. Rávilágított a svájciak elleni hibákra, s arra, miben bízhatunk a házigazda ellen.

2024. június 18. 05:27
SCHÄFER András; GULÁCSI Péter; ORBÁN, Willi; MÜLLER, Thomas
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

***

A tizedik évét tapossa Németországban Gulácsi Péter. Az RB Leipzig és a magyar válogatott színeiben is számos szép sikert és kudarcot is megélt. A nemzeti együttesben – közel egyéves kényszerszünet után – visszaszerezte a helyét a kapuban, ám felért egy rémálommal az Európa-bajnoki nyitány: három gólt kapott, Svájc 3-1-re legyőzte Magyarországot, amely nehéz helyzetbe került. A 34 éves kapus a gólokról nem tehetett, sőt volt több nagy bravúrja is. Igazi profiként igyekszik előre tekinteni, lapunk azért feltépte a friss sebeit, hogy megtudjuk, mit élt át a kölni stadionban.

A hangulat meg a támogatás megint egyedülálló volt a szurkolók részéről. Nem rajtuk múlott, hogy kikaptunk, hanem azon, hogy főleg az első félidőben passzívak voltunk. 

Hibákat követünk el, labdával nem voltunk elég dominánsak, így kijött nyilván az a kvalitás a svájciaknál, amit előre tudtunk. A két hatos pozícióban szereplő játékosuk nagyon labdabiztos, a támadóik jól mozogtak üres területekbe, könnyen be tudták nekik játszani a labdát a vonalaink közé. Onnantól kezdve pedig ha ránk tudnak fordulni, mindig veszélyes, így kaptuk az első gólt. A másodikat az szünet előtt lőtték, és mindig beszélünk a fontos pillanatokról, ez az volt. Ha az ember 0-1-gyel megy az öltözőbe, és ott helyre tudja tenni a dolgokat, akkor más szituáció áll elő. Túl sok lehetőséget adtunk nekik, több ziccerük is volt” – adott szakértőket megszégyenítő szakmai értékelést Gulácsi a Mandinernek. 

Arra a felvetésünkre, hogy mégis csak egy magasabban jegyzett válogatott a svájci, a kapus replikázott, hiszen mint emlékeztetett, többször borította a papírformát Magyarország az utóbbi években.

Komoly csapat, de már játszottuk sok nagy játékerőt képviselő válogatottal, és megmutattak: ha fegyelmezetten és koncentráltan játszunk, nem hibázunk, akkor szorosabbá tehetjük a mérkőzéseket. Most 0-2 után sikerült szépítenünk, volt egy olyan 10-15 perc, amikor egy oda-vissza nyílt játék alakult ki. Kis szerencsével kiegyenlíthettünk volna. Kitámadtunk, ezáltal több kontralehetőségük adódott, hamarabb megszerezhették volna a harmadik góljukat. A ráadásban meg is szerezték, remélem, ami nem jön jól a gólarány miatt a csoportkör végén.

GULÁCSI Péter; DUAH, Kwadwo
Köln, 2024. június 15. A svájci Kwadwo Duah gólt lő Gulácsi Péter kapujába a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország - Svájc mérkőzésen a kölni RheinEnergieStadionban 2024. június 15-én
MTI/Koszticsák Szilárd

A vereséget követően – jó magyar szokás szerint – megy a számolgatás, hogyan csípheti el legalább a hatból a négy legjobb csoportharmadik pozíciót Marco Rossi együttese. Azzal kalkulálva, hogy az utolsó fordulóban legyőzzük Skóciát, három ponttal egyáltalán nem mehetünk biztosra. Arról nem is beszélve, hogy eleve a skótok ellen sem... Azaz a németek ellen létkérdés lenne egy bravúrpont megszerzése. 

Azért is bosszantó, hogy kikaptunk, mert tudtuk jól, milyen fontos lett volna pontot szerezni! A németek ellen lesz erre szükség, ami látva a remek nyitányukat, nagy feladat, de bízom benne, jobb teljesítményt tudunk nyújtani” – reménykedett Gulácsi Péter. A Németországban élő kapusunknak különleges lesz a mérkőzés, ráadásul a skótokat 5-1-re kiütő Eb-házigazda kifejezetten feni a fogát Magyarországra, miután a legutóbbi három találkozón nyeretlen ellenünk: egy vereség és két döntetlen a mérlege. A revansvágy mellett egy érdekes aspektusra hívta fel a figyelmet az 55-szörös magyar válogatott hálóőr.

„Jelentősége van abból a szempontból is, hogy bebizonyítottuk, tudunk egy ilyen kvalitású csapat ellen is győzni, illetve pontot szerezni. 

Azt azért fontos kiemelni, hogy ez egy másik német válogatott, a skótok érezhették is a saját bőrükön. 

Kemény kihívás előtt állunk, jól fel kell készülnünk, nem lesz elég az, amit a svájciak ellen produkáltunk” – tekintett előre a Mandinernek Gulácsi Péter.

 

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
deniel
2024. június 18. 11:20
megint az a bajom hogy legyőztük a németeket az angolokat mikor is volt, most meg most van most kellene teljesíteni fel kellene nőni a feladathoz mint akkor. egy csapatkapitánynak minden helyzetben a legjobbat kell nyújtania mutatnia nem azt hogy keveset futott nem irányított többet kell mutatnia szerintem esetleglegesen stabilan két-három év múlva ha össze jön neki.. hajrá Magyarok !
sciohyper
2024. június 18. 10:46 Szerkesztve
Remélhetőleg Dibusz fog védeni és ezúttal futva fognak focizni, nem sétálgatva, tologatva...Hajrá, magyarok!
you-brought-2-too-many
2024. június 18. 06:59
Abban bízhatunk a házigazda ellen h nekünk nem akarnak 5 gólt lőni, hamarabb leállnak majd.
DrPepper
2024. június 18. 06:41
A matek nem túl bonyoluolt. 4 pont szinte biztos továbbjutás. Ehhez a németek ellen kell legalább egy döntetlen és a skótok ellen nyerni kell. 3 pont bizonytalan, általában csak 0-ásnál nem roszabb gólkülönbséggel lehet továbbmenni. Vagyis ha 0-1, akkor a skótok ellen három góllal kell nyerni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!