Guardiola még nem írná le a Liverpoolt

2024. április 26. 20:04

A Manchester City trénere szerint a Vörösök az utolsó percig küzdeni fognak a győzelemért.

2024. április 26. 20:04
MANCHESTER, ENGLAND - NOVEMBER 25: Manchester City manager Pep Guardiola and Liverpool manager Jurgen Klopp exchange words after the Premier League match between Manchester City and Liverpool FC at Etihad Stadium on November 25, 2023 in Manchester, England. (Photo by Visionhaus/Getty Images)

Nyitókép: Visionhaus/Getty Images

Az Everton elleni vereséggel a Liverpool nagyon nehéz helyzetbe került a bajnoki esélyeket illetően, ugyanis két közvetlen riválisa, az Arsenal és a Manchester City is nyert a lagutóbbi bajnoki meccsén; előbbi a Chelsea-vel meccselt, utóbbi a Brightonnal játszott, és nyert egyaránt 4-0-ra. A Premier League-ben négy fordulóval az idény vége előtt az Arsenal vezet 77 ponttal, a második az  egy meccsel kevesebbet játszott Manchester City, egy ponttal lemaradva, a harmadik helyen pedig a Liverpool áll, 73 ponttal. 

A manchesteriek edzője, Pep Guardiola azonban vélelenül sem gondolja, hogy Jürgen Klopp együttese végleg elveszítette az esélyét a bajnoki cím megszerzésére. A katalán szakember a Brighton elleni találkozót követően a Sky Sports kérdésére válaszolva elmondta, hogy szerinte a bajnoki versenynek még nincs vége, az Arsenal és a Liverpool is esélyes lehet a győzelemre. 

„Sok minden történhet. 

Ami a Liverpoollal történt a Crystal Palace és az Everton ellen, az velünk és az Arsenallal is megeshet. Senki nincs biztonságban ettől. 

Legyetek nyugodtak, örüljetek a mai győzelemnek. Most csak regenerálódunk és már a következőre koncentrálunk” – fogalmazott Guardiola.

Ezt is ajánljuk a témában

Jelenleg a Manchester City a bajnoki cím legnagyobb esélyese, hiszen amennyiben minden hátralévő meccsen nyernek, megnyerik a Premier League idei szezonját. A tréner azonban figyelmeztetett, hogy nem szabad elbízniuk magukat ebben a helyzetben. 

„Voltunk már ilyen helyzetben korábban, de ez nem jelenti, hogy csak emiatt idén is győzni fogunk.

 Tenni kell azért, hogy az megtörténjen. Az Everton azért játszik, hogy távol maradjon a kiesőzónától. Hasonló mérkőzésünk lesz a Nottingham Forest otthonában, amely az életben maradásért játszik”.

Guardiola hozzátette: „Talán azért, mert hosszú évekig igazi esélyesnek számított, a Liverpool iránti megbecsülésem nagyobb, mint valaha. Az Old Traffordon játszott döntetlenje, a kihagyott esélyek, vagy éppen szerdán, amikor Jordan Pickfordnak volt két-három mentése a fontos pillanatokban. A Crystal Palace elleni meccsen is a kihagyott lehetőségek... – Miért történt így? Elmondom, ez a futball. Sok példát tudok mondani a saját csapatomtól is. 

De még mindig versenyben vannak, mert ismerem a Liverpool karakterét, a végsőkig küzdeni fognak, és nekünk is ezt kell tennünk”

 – fogalmazott akatalán szakember.

Ezt is ajánljuk a témában

A Man City középpályása, Kevin De Bruyne így értékelt: „Minden tiszteletem az Arsenalnak és a Liverpoolnak, mert elképesztőek. Csak folytatnunk kell, nem szabad előreszaladni, elég alázatosnak kell maradnunk ahhoz, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsuk. A Liverpool pontokat veszített, de az Arsenal teszi a dolgát, tehát nekünk is ezt kell tennünk.”

A Manchester City előtt álló mérkőzések a 2023/2024-es szezonban:

április 28: Nottingham Forest

május 4: Wolverhampton Wanderers

május 11: Fulham

május 14: Tottenham

május 19: West Ham United

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!