Brutális teljesítményt villantott Kerkez – egy mutatóban máris a legjobb a Premier League védői közül

2023. augusztus 24. 21:30

Ráadásul ugyanannyi légi párharcot nyert, mint a nála 13 centivel magasabb Virgil van Dijk.

2023. augusztus 24. 21:30
Kerkez Milos, a magyar válogatott játékosa a Németország elleni Nemzetek Ligája mérkőzésen

Nagyon jól indult a Premier League 2023/2024-es idénye a nyáron az angol bajnokságba igazolt két magyar játékos, Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos számára. Kerkezt már csapata idei első, West Ham elleni mérkőzését követően a meccs emberének választották a szurkolók, Szoboszlai Dominik pedig épp egymás ellen játszott mérkőzésükön lett a mérkőzés embere. A vesztes félnél játszó Kerkez teljesítményéről ekkor kevesebb szó esett, pedig

a mindössze 19 éves magyar hátvéd élete második Premier League meccsén gyakorlatilag leszedte a pályáról a világ egyik legjobb szésőjét, Mohamed Salah-t.

Kerkez Milos csapata, az AFC Bournemouth szurkolói oldala tette közzé a két forduló statisztikáit, amely szerint Premier League védői közül eddig a magyar válogatott balhátvéd mutatta be a legtöbb labdaszerzést és sikeres szerelést, pontosan 11-et. Talán még ennél is meglepőbb mutató, hogy Kerkez eddigi két mérkőzésén 7 légipárbajt nyert meg, éppen annyit, mint Virgil van Dijk, a Liverpool csapatkapitány, Szoboszlai csapattársa. Összehasonlításképp, Kerkez Milos 180, a Liverpool hátvédje pedig 193 cm magas.  

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2023. augusztus 25. 13:02
MILOS, HAJRÁ!
Temeráf
2023. augusztus 25. 11:42
A világ legjobb védője lesz hamarosan!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!