Átadták az Andrássy út új kerékpársávját

2012. május 29. 15:57

Kedden délután hivatalosan is átadta a közlekedőknek a megújított Andrássy úti kerékpársávot Tarlós István főpolgármester és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója. Az ünnepségen Tarlós jelezte: folytatják a munkát, a külső városrészeken is épültek új kerékpárutak, és az Andrássy út Oktogon és a Hősök tere közötti szakaszát is korszerűbbé teszik.

2012. május 29. 15:57

Kedden átadta a megújított Andrássy úti kerékpársávot a közlekedőknek Tarlós István főpolgármester és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója. A BKK a projekt keretében az Andrássy út Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti szakaszán megcserélte a parkolóhelyeket és a kerékpársávot, előbbi a macskakő helyett új burkolatot kapott, a kerékpársáv pedig piros felfestésű lett.

Tarlós István az Operaház előtt rendezett átadási ünnepségen azt mondta, most már nem olyan kerékpárutak készülnek, mint korábban, amikor az volt a gyakorlat, hogy felfestettek egy sárga csíkot a járdára, az egyik fele a gyalogosoké, a másik fele pedig a kerékpárosoké volt. Az Andrássy úti sávnak a főpolgármester szerint az volt a problémája, hogy a jobbra kanyarodó autósok nem látták a kerékpárosokat, a bicikliútra gyakran kukákat helyeztek, a parkoló autókból kiszállók pedig a jobb oldali ajtót rányitották a két kerékkel közlekedőkre. Ez mindenkinek kényelmetlen volt – fogalmazott. Tarlós jelezte: folytatják a munkát, a külső városrészeken is épültek új kerékpárutak, ezeket a közeljövőben adják át, illetve az Andrássy út Oktogon és a Hősök tere közötti szakaszát is korszerűbbé teszik.

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a szalagátvágás előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: korábban a város még a saját kapacitásait sem használta ki egy-egy beruházás megvalósításához, külső cégekhez szervezték ki a munkát. Az Andrássy úti kerékpársávot viszont a BKK Közút Kft., a BKK egyik leányvállalata készítette el. Közlése szerint nagy figyelmet fordítottak a kivitelezés minőségére, az Európában fellelhető legtartósabb technológiát választották, így a felfestett útburkolati jelek nem fognak pár hónap múlva lekopni.

Az átadás kora délutáni időpontja miatt a Critical Mass Hungary egy késő délutáni, fél 6-kor, szintén az Operától induló Happy Mass-t szervez a kerékpárossáv birtokbavételére, és hogy megtapsolják azokat, akik közreműködtek annak megvalósításában. A Thököly út és kiskörút átadása után ez lesz a harmadik Happy Mass.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2015. április 02. 18:04
Köszönjük! :)
Tyrker
2015. április 02. 18:04
Ebben most teljesen egyetértek veled. Valami baromarc kitalálta, hogy ez a megoldás jobb lesz a réginél, a Vitézy gyerek pedig megcsinálta. Ne legyen igazam, de attól tartok, a balesetek száma ugrásszerűen meg fog nőni az átadás után.
MOPO3OB
2015. április 02. 18:04
Most majd a parkoló autók a bal oldali ajtó nyitásával buktatják a bicikliseket a forgalmi sávba. Eddig legalább a járda felé buktak.
smogger
2012. június 03. 18:21
Óriási és emberpróbáló munka volt. El kéne nevezni Nyírő József kerékpár útnak, és kellene egy szobor az elejére, netán a végére.........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!