OECD: Virágzik a magyar gazdaság

2019. január 31. 16:08

A magyar gazdaság prosperál, és a következő években is erőteljes, bár valamelyest lassuló ütemű növekedés várható az OECD szerint.

2019. január 31. 16:08
null

A magyar gazdaság prosperál, és a következő években is erőteljes, bár valamelyest lassuló ütemű növekedés várható: a GDP a tavalyi 4,6 százalékos bővülést követően az idén 3,9 százalékkal, jövőre pedig 3,3 százalékkal bővülhet – állapította meg a párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) csütörtökön kiadott országelemzése. 

A magyar gazdaság teljesítménye jórészt a lakossági fogyasztás számottevő mértékű reálbér-növekedésére, valamint a vállalati és építőipari beruházások dinamikus növekedésére támaszkodva javul az OECD megállapítása szerint. 

A munkanélküliségi ráta mindeközben történelmi mélypontra esett, és számos területen már munkaerőhiány jelentkezett. Ugyanakkor az ezzel párhuzamosan bekövetkezett erőteljes mértékű és széles területeket felölelő reálbér-emelkedés nagyban hozzájárult a bérkülönbségek kiegyenlítődéséhez is – írták.

(MTI)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olali
2020. október 28. 03:02
Érdekelne, ki az a demens, akinek ez nem tetszik.
Leo3
2020. október 28. 01:32
A ballibek gutatütést kapnak, hogy a való világ megcáfolja őket mindig.
útonjáró
2019. május 23. 00:55
Na de hát Lengyel László, Békesi László, Petschnig Mária Zita, Róna Péter, Csaba László, meg a többi nagytudású számtalanszor megmondta, hogy "nem fenntartható"... az nem lehet, hogy ezek tévedtek... vagy egyenesen hazudtak... ;))
flesh ripper
2019. május 06. 17:32
Milyen kááár, milyen kááár! - károgják az LQrók....(Lopcsány, meg a többi istentelen vészmadár).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!