Megszólalt az eddig hallgató Vatikán az olimpia nyitóünnepségéről

2024. augusztus 04. 10:14

A Szentszék nem hallgat tovább: a nyugodt erő hangján védik meg emberek százmillióit.

2024. augusztus 04. 10:14
null

Fotó: képernyőmentés

Az Index arról ír, hogy megszólalt a Vatikán a párizsi olimpia botrányos és blaszfémikus nyitóünnepségéről. A Szentszék szombaton este tette közzé a nyilatkozatát a honlapján, amelyben 

szomorúságát fejezte ki a jelenetek miatt.

„Egy olyan rangos eseményen, ahol az egész világ a közös értékek mentén egyesül, nem szabadna olyan utalásoknak megjelennie, amelyek sok ember vallási meggyőződését nevetség tárgyává teszik. 

A véleménynyilvánítás szabadsága a mások iránti tiszteletben kellene, hogy megtalálja a határait” 

– írták.

Emlékeztetnek: óriási visszhangot és közfelháborodást váltott ki a 2024-es párizsi olimpia megnyitója, amely

 a keresztények legfőbb értékeit gúnyolta ki, köztük az utolsó vacsorát, Jézus Krisztust és apostolait egy drag quen- és transzvesztitaparádéval megjelenítve. 

A botránykeltésért már a szervezők is bocsánatot kértek, ám ez idáig a Szentszék hallgatott az ügyben, teszik hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bazilka
2024. augusztus 05. 11:10
itt teljesen félreértik a kereszténység lényegét nem csoda, a magát kereszténynek valló kormányzat kommunikációját, tetteit keresik pedig a keresztény egyháznak elsősorban nem idétlen lmbtq lobbival kell foglalkoznia, hanem hirdetnie kell az evangéliumot esetleg felszólalni a magyarországi oktatás, egészségügy nehéz helyzete, egyéb társadalmi kérdések miatt... nem újabb kereszteshadjáratot hirdetni
Mandiner444hu
2024. augusztus 04. 17:48
Utolsó Idők Római Katolikus Egyház egyre inkább a hamis Egyház jegyeit kezdi felvenni.
Chekke-Faint
2024. augusztus 04. 17:36
A Vatikán más keresztényeket üldöző kérdésben is pont így viselkedik. Megvárja, hogy más védje meg őket. A liberalizmus a pápaságig jutott. Bár a pápának kellett volna megszólalni elsőnek, de még utolsónak sem hajlandó.
Mandiner444hu
2024. augusztus 04. 17:28
Vatikán opportunista puha módon állt ki Krisztus Jézus és ügye mellett. Szégyellje magát, tartson bűnbánatot, és térjen meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!