Elsüllyedt egy luxusjacht Szicília partjainál – egy brit milliárdosnak is nyoma veszett

2024. augusztus 19. 17:23

A Bayesian nevű 56 méteres vitorlásról tizenöt embert mentettek ki a parti őrség járőrhajói és a tűzoltók, többek között egy egyéves gyermeket.

2024. augusztus 19. 17:23

Nyitókép: SOULARUE Guillaume / Hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP

Mike Lynch technológiai vállalkozó is az eltűntek között van, miután egy szuperjacht 22 emberrel a fedélzetén elsüllyedt Szicília partjainál egy heves viharban – értesült a Guardian. Az 59 éves Lynch, aki az Autonomy Corporation alapítójaként ismert, egyike annak a négy britnek, akiket eltűntként tartanak nyilván, míg feleségét, Angela Bacarest kimentették – mondta egy, a helyzetet jól ismerő forrás.

Két amerikai és egy kanadai személy szintén eltűnt. 

A Bayesian nevű 56 méteres vitorlásról tizenöt embert mentettek ki a parti őrség járőrhajói és a tűzoltók, köztük egy egyéves gyermeket.

Egy holttestet találtak a roncs közelében, de hat másik személyt nem találtak – mondta Luca Cari, az olasz tűzoltó-mentőszolgálat szóvivője. Az Egyesült Királyság Külügyi, Nemzetközösségi és Fejlesztési Hivatalának (FCDO) szóvivője elmondta: „Kapcsolatban állunk a helyi hatóságokkal egy szicíliai incidenst követően, és készen állunk arra, hogy konzuli támogatást nyújtsunk az érintett brit állampolgároknak”. Lynch a 90-es évek közepén társalapítója volt az Autonomy nevű szoftvercégnek, amely a brit technológiai szcéna egyik fénypontjává vált.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. augusztus 19. 17:36 Szerkesztve
Szerencsétlen pali mit csináltak az amerikai szavazógépeken? Maláj gép is "véletlen" el tünt, mert azon ültek a Frescale mérnökei, tán csítet csinálták bidééknek :( Nem hiszem olyan koszhadt ladik lett volna, esetleg felborul, de nem süllyed el!
kishal
2024. augusztus 19. 17:29
You may be high, you may be low You may be rich, child, you may be poor But when the Lord gets ready You've got to move
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!