Szemtanú beszélt a BBC-nek: percekkel a merénylet előtt jelzett a rendőrségnek, a hatóságok azonban nem cselekedtek

2024. július 14. 06:55

Az elkövető egy háztetőn volt látható percekkel azelőtt, hogy lövések dördültek el a kampánygyűlésen.

2024. július 14. 06:55
A Donald Trump elleni merénylet pillanatai

Nyitókép: Trump Campaign Office / Anadolu via AFP

Ahogy arról beszámoltunk, Donald Trump korábbi amerikai elnököt merénylet érte a szombati kampánybeszédén. A források szerint az elkövető egy mesterlövész volt, akit a titkosszolgálat emberei öltek meg. Egy szemtanú a BBC-nek arról beszélt, hogy szólt a rendőrségnek a lövöldözés előtt, hogy látja az elkövetőt, de a hatóságok nem tettek semmit. 

Egy fegyveres férfi volt látható egy háztetőn percekkel azelőtt, hogy lövések dördültek el Donald Trump pennsylvaniai nagygyűlésén” 

– mondta a szemtanú. 

Greg Smith elmondta, hogy a férfi egy épület tetejére mászott fel, közvetlenül a Butler megyei rendezvény előtt, még péntek este. 

„Arra gondoltam magamban, hogy »Miért beszél még mindig Trump, miért nem vonták le a színpadról...«, a következő pillanatban öt lövés dördült el” – mondta. A volt elnököt azonnal körbevették a titkosszolgálat emberei, és kimenekítették a helyszínről. A szemtanú hozzátette, hogy amint a titkosszolgálat ügynökei meglátták a merénylőt, lelőtték. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
virag-os
2024. július 14. 16:48
Ha az emberek látták az illetőt akkor, hogy nem látták a rendvédelmi szervek is ? Nekik ez az a dolguk, hogy mindent figyeljenek.
Osztap_Bender
2024. július 14. 12:46
Szemtanú beszélt a BBC-nek: percekkel a merénylet előtt jelzett a rendőrségnek, a hatóságok azonban nem cselekedtek Be voltak avatva a dologba. Ha beavatkoznak, nem kapják meg az előre beígért pénzt. Mivel trampli életben maradt, így is csak a felére számíthatnak.
zatoicsi
2024. július 14. 11:39
Egyértelmű liberális erőszak. Ilaria Salis, a Fico elleni gyilkossági kísérlet és most ez. Rá fogtok baszni lipsik, 100 éve is így kezdődött. Lesz nagy jajgatás amikor a vagonok ajtajait rátok húzzák. Én öblösen fogok rajtatok röhögni az tuti.
catalina11
2024. július 14. 11:29
Beszélgető 2024. július 14. 10:00 Az ártatlanság vélelme: Ha egy nagygyűlés közelében puskával a kezedben hasalsz a tetőn, még egyáltalán nem feltételezhető, hogy merényletre készülsz." Majd Mérő Vera eldönti. Ha Bidenre céloz, akkor gyilkos, ha Trumpra, akkor csak napozik. Ha pedig Poloska Peti hever a tetőn, akkor k.rva bátor...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!