Elfordulnak a Demokrata Párt szponzorai is Bidentől

2024. július 05. 22:17

Egyre nehezebb helyzetben az amerikai elnök – jelenti a BBC.

2024. július 05. 22:17
null

Nyitókép: AFP

***

Már azzal fenyegetőznek a Demokrata Párt egyes donorai, hogy nem adnak pénzt a kampányra, ha nem váltják le Joe Bident – írta meg a brit médium.
Az adományozóknál a múlt heti sikertelen vitaszereplés verte ki a biztosítékot.

A 81 éves elnökjelöltön hatalmas a nyomás, hogy félreálljon, azonban pénteken egy tévéinterjúval és egy wisconsini gyűléssel igyekszik kiköszörülni a csorbát.

Mert hát a vita óta fokozott figyelem kíséri minden léptét, és hát azóta is akadtak hasonló, zavarba ejtő nyelvbotlásai.

Ezt is ajánljuk a témában

Így Abigail Disney, a Disney-család vagyonának örökösnője a CNBC üzleti hírtelevíziónak azt mondta,

nem hiszi, hogy Biden győzhet Trump ellen, és nem tiszteletlenségből, hanem realizmusból gondolja újra, hogy támogatja-e a demokrata jelöltet.

”Biden jó ember, és csodálatosan szolgálta a hazáját, de a tét túl nagy” – vélekedett, ha pedig vereséget szenved, annak „igazán szörnyűek lesznek” a következményei.
Más gazdag adományozók is elbizonytalanodtak, Gideon Stein filantróp például azt mondta a New York Timesnak, hogy családja 3,5 millió dollárt tart vissza az elnökválasztási versenyben aktív nonprofit és politikai szervezetektől, hacsak Biden nem lép vissza, Damon Lindelof hollywoodi producer, aki több mint 100 000 dollárt adományozott a demokratáknak ebben a választási ciklusban, pedig nyilvános esszében buzdította a többi adományozót, hogy tartsák vissza a pénzt, amíg Biden a jelölt.

Még olyan régi adományozók is megrendültek, mint az 1998 óta szervezett adománygyűjtést folytató Ramesh Kapur indiai-amerikai iparos.

Mások kitartanak Biden mellett, néhányan azonban csak amiatt, mert attól tartanak, már nem lenne esély felépíteni egy új jelöltet. A vita óta 38 millió dollár gyűlt egyébként össze, ami nem rossz.

Most egyébként Biden arra készül, hogy feszes tempóban minden billegő államot meglátogasson, pénteken Wisconsinban kezd. S mindemellé még az ABC televíziónak is ad egy interjút, az elsőt a nagy vita után.

Mindeközben azonban a New York Times szerdán közzétett közvélemény-kutatása szerint Trump most tartja eddigi legnagyobb előnyét, hat százalékponttal. Innen szép nyerni.

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. július 06. 06:59
Szerintem az ő számára a felete-fehér nyakkendője is egyszínű. (ezen tényleg nem érdemes már vitatkozni)
orokkuruc-2
2024. július 06. 03:55
Mi lehet a valódi terv bidébácsi bábosainál? Eddig bizonyosnak látszott, hogy kb. félidő után egy kis betegségre hivatkozva lecserélik KanalasMarisra akivel aztán ugyanúgy elbáboznak jó sokáig. De most már elment szinte minden hajó.
nemugatolmerkapol
2024. július 05. 23:57
Szerintem Putyin és/vagy Orbán keze van a dologban. Hiszen eddig Biden vígan felszaladt bármilyen lépcsőn, ügyesen megállt biciklivel, egy pillanatra sem lankadt a figyelme más országok államfőinek a jelenlétében, nagyon jól tájékozódott a Fehér Ház kertjében, olyan gyorsan kezet fogott bárkivel, hogy az még oda sem ért. A vita óta azonban minden megváltozott! Szerintem Rogán Antal megjelent neki álmában!
remi
2024. július 05. 23:41
Felesleges ezen rugózni. Augusztus végén már misellobomber lesz a jelölt, vagyis obomber.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!