A lengyel külügyminiszter szerint az ukrán menekültek ezrével mennének vissza a háborúba

2024. július 11. 20:32

Radoslaw Sikorski szerint az európai országoknak a lengyel példát kellene követnie, ha a menekültekről van szó.

2024. július 11. 20:32

Nyitókép: Aleksander Kalka / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Már több ezer ember regisztrált, hogy csatlakozzon az Ukrán Légióhoz Lengyelországban – jelentette be Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter az ukrán Interfax szerint. A jelentkezők ugyanakkor csak akkor hajlandók Ukrajnában harcolni, ha megkapják a megfelelő kiképzést és felszerelést, ezért Lengyelország vállalja a felkészítésüket.

„Lengyelországban megkezdtük az első önkéntesekből álló ukrán dandár előkészítését.

Ha minden európai ország ezt tenné, Ukrajnának több harcképes dandárja lenne”

– fogalmazott Sikorski. A külügyminiszter hozzátette, jelenleg körülbelül egymillió ukrán menekült – férfiak és nők egyaránt – tartózkodhat Lengyelországban. 

Nemrég Lengyelország kétoldalú biztonsági megállapodást írt alá Ukrajnával, ennek keretében döntöttek egy ukrán önkéntes légió lengyelországi kiképzéséről is, amely lehetővé tenné a Lengyelországban tartózkodó ukrán állampolgároknak, hogy részt vegyenek hazájuk védelmében. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drrc
2024. augusztus 03. 18:35
És ki dönti el, hogy mi a megfelelő kiképzés, és főleg felszerelés?
alfonzo
2024. július 13. 15:15
Ez a Szikora az egyik legkártékonyabb és legaljasabb diplomata széles e világon. Mindig is az volt.Bevásároltak vele szerencsétlen, buta polákok.
valaki82
2024. július 13. 11:32
Ezzel a vigyorral az arcán úgy néz ki mint Kádár János fiatalon.
eljolesz
2024. július 13. 10:33
Persze. Tök logikus. Azért pattantak meg puccsrajnából, hogy most visszamenjenek humusznak. Szavahihető ember ez a külügyminiszter, illik ebbe a kormányba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!