Gyalog galopp – német verzió

2024. október 05. 06:28

Julia Gross nézze meg a filmet. Hamarosan úgyis betiltják.

2024. október 05. 06:28
Monty Python and the Holy Grail. Gyalog galopp.
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

A nyitókép illusztráció. Fotó: Michael White Productions / Photo12 via AFP

„Megértettük. Arról van tehát szó, hogy miközben például Németország és az EU az elmúlt évben 50 százalékkal növelte a »sztán« országokba irányuló exportját (amely export végső célországa természetesen Oroszország), aközben mi, magyarok ne ugráljunk és hagyjuk ezt a konnektivitást meg gazdasági semlegességet, kössük csak magunkat a Titanic módjára süllyedő német gazdasághoz. Mert akkor majd barátok maradunk és »visszaszerezzük a bizalmat«.

S nyilván az sem ártana, ha tanulnánk egy kis német demokráciát is. Megtanulhatnánk pél­dául Annalena Baerbock ars poeticáját, miszerint »soha nem érdekelt, mit akarnak a választóim«. Vagy az alkancellár, Robert Habeck ars poeticáját, miszerint »mindig hányingerem volt, ha a hazaszeretet szót hallottam, soha nem tudtam mit kezdeni azzal, hogy Németország, és ma sem tudok«.

Ilyenné kellene válnunk, hogy Julia Gross nagykövet asszony szeressen bennünket és bízzon bennünk.

S azt is megtanulhatnánk, hogy a győztesek nem kerülhetnek hatalomra, akárhogy is nyerik meg a választásokat, mert »kordont kell vonni köréjük«, csak azt nem tudjuk még pontosan, ha például az AfD az egész országban győzni fog, rá­adásul abszolút többséggel, akkor hogyan lesz kordon vonva, de majd meglátjuk, és az is a demokrácia nagy ünnepe lesz.

Mindezek után pedig mélységesen egyetértve Kohán Mátyással, aki szerint »a tisztességes magyar–német viszony nem perverz germanofilek fakultatív hóbortja, hanem sarokköve a magyar jövőnek; enélkül sem gazdasági semlegesség nem lesz, sem semmi más. Nem nyugodhatunk tehát bele abba, hogy a magyar habiszti és a német kockafejűség közösen ilyen mélyre navigálták a mocsárban ezt a létfontosságú viszonyt. Megértésre és együttműködésre vagyunk kárhoztatva, ha a ‘will dich lieben und verdammen’ jegyében, akkor úgy – jó lenne, ha ezt mindenki felfogná. Budapest hívja Berlint, Berlin meg jelentkezzék! Wahnsinn, Blödsinn, ­Schwachsinn, ami itt folyik, s valakinek sürgősen meg kell nyomnia a nagy piros reset gombot« – szóval ezzel egyetértve és ezt szem előtt tartva mégiscsak üzenjük Julia Grossnak, hogy…

És most jön a Gyalog galopp német verziója, vagyis hát az ikonikus film egyik ikonikus jelenete, angol és francia relációból átültetve német–magyar relációra:

»Hülye németek! Német hülyék! Nincs félelmünk tőled, német piszok disznó! Hörcsög volt az anyád, az apád meg fókabajszú ganajtúró! Menjetek már innen, mert istenuccse valami kellemetlent mondok!«

Hát, nagyjából ennyi. Julia Gross nézze meg a filmet. Hamarosan úgyis betiltják.

S ha legközelebb össze találnánk futni Kazahsztánban, szépen, illedelmesen köszönjön előre és fizessen egy vodkát. Innen pedig sűrű bocsánatkérések közepette menjen haza és küldjön maga helyett valaki mást, akivel értelmesen beszélhetnénk végre.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2024. október 05. 07:46
Az 5-6-7-8% át vették a hatalmat. Soros jól kidolgozta a tervet. A mi 52%kat nem tudják elérni ezt kell a nyanya pofájába vágni akkor pofázzon ha elérik az 53%-ot és ezt minden pillanatban amikor kritikát mondanak, hány százalékos tetszik lenni??? Na majd akkor tessék kritizálni ha eltetszik érni az 53%-ot Padló lesz nekik.
3baljoska61
2024. október 05. 07:26
Koca már megint valakinek képzeli magát. Beteges...
altercat1
2024. október 05. 07:20
Még mindig alszanak a német választópolgárok... Sajnos. Amiről Zsolt ír, hogy t.i. a "sztán" országokon keresztül folyik tovább az oroszokkal való kereskedés, azt ugye nem írja a lügenpresse...
sagirdilsiz-2
2024. október 05. 06:58
Angela mutti német államterületen ( fitymáló hányingeres pofával) elvitte az asztalról a német zászlót, a nagykövet asszony meg a hatalmas usa zászlós mellett, csak egy picike kis papírzászlót mert szorongatni Magyarországon a prájdon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!