Visszatérhet a nácizmus: kongatja a vészharangot a The New York Times

2024. szeptember 06. 16:41

A lap szerint a legaggasztóbb előjelek közé tartozik, hogy az AfD nem támogatja a migrációt.

2024. szeptember 06. 16:41
Bundestag

A nyitókép illusztráció. Fotó: Photo by Marco Rauch / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Németországban jelentősen megerősödött az AfD, amelyet a vasárnapi tartományi választások igazolnak a legjobban. A jobboldal és a populizmus azonban nem pusztán Németországban, hanem más európai országban is növekszik – írja a The New York Times.

A cikk szerzője úgy látja, hogy egyáltalán nem jó jel az, hogy a jobboldal ennyire meg tudott erősödni Türingiában és Szászországban. A jelenleg kialakult helyzet Serge Schmemann meglátása szerint felvet néhány problémát. Ezek közül a legfontosabb talán az, hogy a megerősödő AfD-vel sokan nem szeretnének szövetségre lépni.

Ami talán ennél is fontosabb, hogy a német jobboldali párt nem szívesen támogatná Ukrajnát, ahogy a bevándorlást is teljesen ellenzi.

Az AfD gyors felemelkedése azonban önmagában is aggasztja a cikk szerzőjét. „Visszatér a nácizmus?” – tette fel a kérdést az újságíró.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ízisz
2024. szeptember 08. 12:52
Z. Ízisz Osztap_Bender 2024. szeptember 08. 12:50 Z. A sajtó szabadságot elnyomja a Fidesz🤦‍♀??? Saját magadat hazudtolod meg!!!, hiszen itt hányhatod magadból a kormány ellenes, gyűlölködő hazugságaidat, minden negatív következmény nélkül!!! Ócska, hazug fizetett hazaáruló bérkommentelő kurva cseléd vagy!!!
Osztap_Bender
2024. szeptember 07. 12:38
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Robert69<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Ezt írod: Mindeközben a kommunizmus legsötétebb korát idéző módszerekkel trükkökkel próbálják elnyomni a demokráciát és a sajtó szabadságot. Netán a fideszre gondoltál volna? Mert akkor teljes mértékben egyetértünk.
catalina11
2024. szeptember 07. 09:25
Hankis Ágnes: "...Nem igaz, hogy a zsidósága miatt ma bárkinek is félnie kellene Magyarországon. Szomorú tény viszont, hogy a balliberális politikai közösség elég régóta hajlamos arra, hogy a hatalom megszerzése vagy megtartása érdekében a jobbközép erőkkel és kormányokkal szemben az antiszemitizmus vádját használja fegyverül. Azt sugallva, hogy ha nem ők vannak hatalmon, minden kisebbség halálos veszélybe kerül. Ez szemenszedett hazugság. És roppant mérgező. Higgyék el, a magyar zsidóságból sokan tisztán látják ezt az összefüggést, de hallgatnak, mert túl nagy a csoportnyomás rajtuk..." A zsidó NYT csoportnyom...
gebsi1
2024. szeptember 07. 08:21
"Az AfD gyors felemelkedése azonban önmagában is aggasztja a cikk szerzőjét. „Visszatér a nácizmus?” – tette fel a kérdést az újságíró." Szerencsétlen hülye. Nem a nácizmus(?) tér vissza, hanem a normalitás próbál utat törni magának a felszínre, a pöcegödörből, ahova évtizedek szívós munkájával taszította néhány beteg erkölcsű és beteg szellemiségű gazember, a pénz segítségével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!