Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Magyarországot olyan feltételért támadják, amiért még soha senkit

2024. június 07. 09:33

A szlovák portál szerint Orbán Viktor a világ urának képzeli magát csak azért, mert elvárja, hogy egy védelmi szövetség tagjaként ne kelljen részt vennünk NATO-területen kívüli katonai akcióban.

2024. június 07. 09:33

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Orbán Viktor a világ urának képzeli magát, Mark Rutténak már diktálja a NATO-főtitkárságra vonatkozó támogatásának feltételeit – írja a szlovák Pravda. A lap a magyar miniszterelnök Mandinernek adott interjújára hivatkozik, ám ebben semmi rendkívüli igény nem hangzott el.

A leendő főtitkárral szeretnénk kötni egy megállapodást arról, hogy nem fogunk részt venni a NATO oroszokkal szembeni ukrajnai hadműveleteiben

– ez a két feltétel egyike, ami egy védelmi szövetség esetében alapvetés is lehetne. Orbán Viktor meg is jegyezte, jogilag megvan Magyarország lehetősége, hogy ne vegyen részt NATO-területen kívüli katonai akcióban, de a politikai állásfoglalásra is szükség van.

Emellett a magyar kormány azt várja a leköszönő holland miniszterelnöktől, hogy magyarázza meg, miért akarta letérdeltetni és az Európai Unióból kizárni Magyarországot korábbi nyilatkozataiban.

Ezt is ajánljuk a témában

Győzni kell! – Orbán Viktor a Mandinernek

A miniszterelnököt kérdeztük a Robert Fico elleni merényletről, az európai hadsereg gondolatáról, a magyar–kínai kapcsolatokról, Ursula von der Leyen újrázási esélyeiről, a NATO-főtitkár lehetséges személyéről és a közelgő foci-Eb-ről is.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. június 08. 11:24
Ma a világ sorsa Putyin intelligenciáján múlik. Szerencsére. Mert a Nyugati vezetök agya felforrott amiatt, hogy nem tudták simán felvenni Ukrajnát a Nato-ba, hogy oda aztán atomfegyvereket telepíthessenek Oroszország ellen. Azt hitték, hogy az orosz ellenállást simán félretolhatják. "Megigérték", hogy "Putyin nem gyözhet". Aztán úgy néz ki, hogy igenis nyerésre áll. Most már régen nem Ukrajna szabdságáról van szó, hanem a NATO attól tart, hogy a világ kiröhögi öket, ha Putyin mégis gyöz. Ezért mindent bevetnének, mindent feláldoznának, milliók élete sem számit. Tehát A NATO NAGYPOFÁJU, TARTHATATLAN IGÉRETEI MIATTI MEGSZÈGYENÜLÈS MEGELÖZÉSÉRÖL VAN SZÓ. Ezek az örültek emiatt feláldoznák az egész világ békéjét, ezért kellene a magyaroknak is az oroszok ellen vonulni és meghalni. Minden elpusztulna az amerikai érdekek oltárán. Az USA 1945 után egy reménység volt, de mára teljesen elkanászodott, egy borzalmas szörnyeteg lett belöle.
tavirozsa2
2024. június 07. 22:37
Ez a Pravda sörös érdekeltség? A NATO területén kívüli műveletekre eddig mindig önkéntes volt a csatlakozás!!!
Tommaso
2024. június 07. 15:22
80 éve a normális, szabadságszerető, békepárti világ összefogott a náci agresszor ellen. Csak a csatlósok, köztük a jobboldali Horthy támogatta Hitlert. Jelenleg a normális, szuverenitáspárti, békeszerető világ összefog a ruszki agresszor ellen. csak a jobboIdaIi CSATLÓS ÓRBÁN támogatja a háborús Putyint. EgyetIen európai politikus támogatta vétójával a háborús bűnös Putyin háborút pénzelő pátriárkáját, KyriIIt, a FIDESZES ÓRBÁN. Az e koommentemre adott fideszes válaszokban az ÉRVEK SZÁMA = nulla.
Tommaso
2024. június 07. 15:20
"Németország kimarad a háborúbóI" - mondta a Nr1 német vezető, a kancelllár. a FIDESZ és ÓRBÁN errőI is HAZUDNAK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!