Beindultak az Izrael-párti ellentüntetők is az amerikai egyetemen

2024. május 01. 21:48

Véres események színtere lett ismét a kaliforniai UCLA egyetem: a kampusz udvarán felállított sátortábort megtámadták az Izraellel szimpatizáló tüntetők.

2024. május 01. 21:48

Nyitókép: Izrael-barát tüntetők támadnak a palesztin-barát tiltakozók sátortáborára az UCLA kampuszán 2024. május elsején  /  fotó: Shay Horse / NurPhoto via AFP

Újra tömegverekedés történt a Los Angeles-i UCLA egyetem kampuszán, ahol Izrael-párti tüntetők megostromolták az udvaron felállított sátortábort, megpróbálták eltávolítani a sátrakat védő kordonokat.

A két tábor között rendfenntartók próbáltak egy biztonsági zónát kialakítani, de ezt a támadók áttörték, a kordonok lebontásánál összetűzésbe kerültek az azokat védő palesztin-párti diákokkal. 

A verekedés során a felek petárdákat dobtak egymásra, könnygázzal fújták le, botokkal ütötték egymást 

számolt be az eseményekről a BBC.

A brit közszolgálati csatorna szerint a rendőrök késve tudtak csak beavatkozni, a két tábor szétválasztása sok időbe telt. A szerda órák elmaradtak az egyetemen, a patinás amerikai felsőoktatási intézmény vezetése 

újólag felszólította a tüntetőket az erőszak abbahagyására. 

Egyelőre nem ismeretes, hányan vettek részt a dulakodásban, ahogy az sem, hogy a verekedők közül hányan diákjai az intézménynek, és hányan érkeztek a kampusz falain túlról.

Az erőszakhullámot mind Gavin Newsom kaliforniai kormányzó, mind Karen Bass, Los Angeles polgármestere elítélte. 

Ezt is ajánljuk a témában

--

 

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
daermon
2024. május 02. 10:49
Mint a partizános viccben: "...Aztán másnap az erdész hazazavart mindenkit a p..ba" :D Egyébként nem ilyesmire szokta O.V. mondogatni, h. "ne a bajt hozzuk ide"? A törzsi villongást?
Szvv
2024. május 02. 08:46
Ossze csapott az “elit”🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Mennyi kockas kendo..!😃 biztos ez az uj divat ámerrrrikkkkaban!🤣🤣🤣🤣🤣
Uztu
2024. május 02. 07:14
A zsidók túl nagyot haraptak úgy látszik. Nembaj, hátha lesz egy kis béke ezután a világban
Uztu
2024. május 02. 07:10
Szupi. Ketrecet köréjük, hadd játszanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!