Készségesen intézkedett Amerika: kap 6 milliárd dollárnyi katonai felszerelést Zelenszkij

2024. április 27. 11:58

Az amerikai hadiipar is jól jár: minden eszközt ők gyárthatnak le.

2024. április 27. 11:58
President Biden Campaigns For Re-Election In Scranton, Pennsylvania

Nyitókép: Eduardo Munoz Alvarez/Getty Images

Az Egyesült Államok 6 milliárd dollár értékű új katonai felszerelés ukrajnai szállítása mellett kötelezte el magát pénteken. A védelmi minisztérium bejelentése szerint az ukrán hadsereg számára új megrendelés formájában jutnak majd el az eszközök, amelyeket közbeszerzésként az amerikai hadiipar szereplői és egyéb partnerek gyártanak le. 

A Pentagon segítségnyújtásról szóló közleménye hangsúlyozza, hogy 

a pénteken bejelentett biztonsági csomag az úgynevezett Ukrajnai Biztonsági Támogatási Kezdeményezés (Ukraine Security Assistance Initiative) részeként jut majd el Ukrajnába. 

A részletezett lista szerint különböző légvédelmi eszközök, köztük Patriot rakéták szerepelnek az ukrán haderőnek szánt megrendelésben, valamint korszerű rövid és középhatótávolságú föld-levegő rakétarendszerekben (NASAMS) használatos rakéták, romboló lőszerek, különböző radarok, 152 és 155 milliméteres lövedékek, fegyverzetek szállítására alkalmas taktikai járművek és drónok elhárítására alkalmas eszközök. 

Az amerikai kormány szerdán már bejelentett egy azonnali, 1 milliárd dolláros katonai szállítmányt Ukrajna számára, amit az amerikai hadsereg készleteiből hívnak le. 

Az Egyesült Államok fegyverszállításainak újraindítását az tette lehetővé, hogy az amerikai Kongresszus elfogadta az új, 60,8 milliárd dollárról szóló ukrajnai támogatási keretet, majd szerdán Joe Biden elnök aláírásával törvényerőre is emelkedett.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Arról, hogy pontosan milyen rakétákat és fegyvereket foglal magában a csomag, valamint milyen pusztítást lehet velük elvégezni, ide kattintva olvashat bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. április 27. 14:59
Szépet fog szólni Lemberg mellett.
Bitrex®
2024. április 27. 14:29
Manikűrösre már nem telik a vén trottynak?
Akitlosz
2024. április 27. 14:25
Hová jutott a világ! Amerika gyárt szovjet lőszert. :-) Ha egy időutazó visszamenne a '80-as évekbe és elmesélné ott a mai kort, akkor kényszerzubbonyt húznának rá.
google-2
2024. április 27. 13:54
Biden felvirágoztatja a fegyveripart - már csak ez hiányzott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!