Kereskedelmi bumm: a hetedik kínai nagyvárosba indul közvetlen légijárat Budapestről

2024. április 24. 07:47

Sencsen városa is fölkerül a magyar gazdaság térképére. Szijjártó Péter komoly bejelentést tett.

2024. április 24. 07:47

Nyitókép: Youtube

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár 

egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, ahova hetente két járat is fog közlekedni

  – jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben. A tárcavezető a Vang Veng-tao kínai kereskedelmi miniszterrel folytatott tárgyalását követően közölte, hogy új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között, júniustól Budapest és Sencsen között heti két járat fog közlekedni.   

„Ez azt jelenti, hogy júniustól tehát hét kínai város lesz elérhető közvetlen légijárattal Budapestről, 19-re nő a légijáratok száma hetente, ez már másfélszer annyi, mint a Covid előtti időszakban volt, és jóval

 több, mint bármely más közép-európai repülőtér, illetve város elérhetősége Kínából”

 – mutatott rá. 

Mindössze előző nap jelentették be, hogy idén nyártól Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, nem sokkal korábban pedig a járatindítást Kuangcsouba. Szijjártó Péter, aki a nap folyamán helyi hivatali partnerével, Vang Jivel is találkozni fog, a magyar-kínai gazdasági vegyes bizottság ülése után megállapította, hogy mindkét fél rendkívül sokat profitált máris abból az együttműködésből, amelynek fejlesztésén keményen dolgoztak az utóbbi másfél évtizedben.   

„Ez a kölcsönös előnyöket hozó kínai-magyar együttműködés a világos bizonyíték arra, hogy 

az Európai Unió hatalmas hibát követ el akkor, amikor Kínát, a Kínával való együttműködést egyfajta veszélyként állítja be”

 – jelentette ki. „Mi nem veszélyként, nem is kockázatként tekintünk a Kínával való együttműködésre, hanem hatalmas esélyként. 

Hatalmas esélyként, hogy a magyar gazdaság növekedését újabb dimenzióba, egy magasabb szintre léptessük

 – folytatta.  „Ezért ellenzünk minden olyan európai megközelítést, amely Kínát veszélyként próbálja beállítani, (.) amely korlátozni kívánja a Kínával való együttműködést, és ellenzünk minden olyan eljárást az Európai Unió részéről, amely az európai-kínai gazdasági együttműködést elnehezítené. Ezért ellenezzük azokat a tervezett eljárásokat is, amelyeket az Európai Unió a kínai elektromos autóipari szektorral szemben kíván megindítani” – sorolta. 

A miniszter emlékeztetett, hogy 

tavaly a kelet-ázsiai országból érkezett a legtöbb beruházás hazánkba,

 és jó hírnek nevezte, hogy Peking továbbra is támogatja a vállalatokat a magyarországi megjelenésben. „Mi pedig Magyarországon minden feltételt biztosítunk ahhoz, hogy ezen kínai vállalatok beruházásai gyorsak, sikeresek lehessenek. Természetesen ugyanígy biztosítjuk ezeket a körülményeket minden, Magyarországon beruházó vállalatnak, függetlenül attól, hogy honnan érkeznek” – emelte ki.

(MTI)

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Geza2
2024. április 24. 14:06
"ellenzünk minden olyan európai megközelítést, amely Kínát veszélyként próbálja beállítani" Ne feledjük, hogy Kína negyven év alatt a világ csicskájából oda fejlődött, hogy most az EU országai versengenek egy-egy kínai befektetésért. Mi ez alatt annyit bírtunk fejlődni, hogy a német összeszerelő üzemek mellé most mák kínaikat is hozunk Magyarországra. A sarki fűszeres is tudja, hogy ha megnyit a környékén a kínai, akkor rövidesen bezárhat. Ha a külügyminiszter úr Kínában nem lát veszélyforrást, akkor kevésbé ért ahhoz, amit csinál, mint egy sarki fűszeres.
Türelem
2024. április 24. 10:14
Van aki idegen érdekek mentén bontja, rombolja a jövőt, kontinentális szinten, erre példa Brüsszel, s van aki építi azt népe érdekében. Persze ezért naponta büntetik, a globális tőke ellen nehéz egy kis országnak a víz felett maradnia. Pedig olyan sokan szeretnének már a szovjet birodalom után egy amerikai birodalom szolgái lenni, sokan nem tudják elviselni a szabadságot, sokaknál pszichés zavarokat okoz az önállóság -legyen az nemzeti, vagy egyéni - , a kijelölt vezető, igazodási pont hiánya.
Marslakii
2024. április 24. 10:05
Hű, ezt a ZDF hírei között is hallottam ma. Nagyon kihúzzuk vele a gyufát, szerintem a perem peremének a peremére tol ki bennünket az EU.
B_kanya
2024. április 24. 09:57
Az USA-ba NINCS közvetlen járat. Murica NEM tud már üveggyöngyöt sem adni a fehér niggereknek is a Vadkeleten, csak pár tízmillió dolcsit a mo$$léknak :))) Ja, murica a románok Neptune Deep gázmezejét sem volt képes évek alatt SEM megfúrni - pedig már a csövet is kibéreltük - , de pofáznak, hogy "orosz gáz róóóssz"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!