Fenyegető üzenetet kapott Románia Moszkvától

2024. március 28. 19:47

Szergej Lavrov arról beszélt, hogy a NATO katonai képességeinek megerősítése Romániában „fenyegetést jelent az ország biztonságára nézve”.

2024. március 28. 19:47
Románia

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement

Oroszország „figyelemmel kíséri Románia tevékenységeit”. Ezt az orosz külügyi tárca közölte annak kapcsán, hogy bővítik a Konstanca melleti Mihail Kogălniceanu NATO-támaszpontot – írja a Maszol.

Ezt is ajánljuk a témában

A Szergej Lavrov vezette külügyminisztérium szerint „a NATO tevékenységei Kelet-Európában és a Fekete-tenger régiójában a felkészülést célozzák egy Moszkvával való lehetséges konfliktusra”. A tárca példaként említi a romániai Mihail Kogălniceanu bázis modernizálását.

Moszkva úgy véli, hogy a NATO katonai képességeinek megerősítése Romániában, Lengyelországban és a balti államokban „provokatív, fokozza a katonai feszültséget Oroszország határainál,

fenyegetést jelent az ország biztonságára nézve”.

Az orosz külügy leszögezi: figyelemmel kíséri Románia lépéseit, értékeli a „felmerülő kockázatokat”, s ezeket figyelembe veszi „a katonai tervezés során.”

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
contractor-2
2024. március 29. 12:36
"Oroszország „figyelemmel kíséri Románia tevékenységeit” Nem mintha Magyarországot nem kísérné figyelemmel és az összes NATO országot is.
packó_
2024. március 29. 10:36
A ruszkiktól félnek a románok. A magyar politika használja ki! A románok az ellenségeink.
Felicse
2024. március 29. 01:03
Remélem hogy a náci ukrán patkányok után a román férgeket is eltakarítják az oroszok a földszínéről.
nemecsek-3
2024. március 29. 00:27
Csak mint a Románok szokták hiéna mődra, ha esetleg Putyin megroggyanna rögtön ott legyenek a tőrrel aztán ők mint a gonosz legyőzője csatolhassanak megint valamit
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!