A lengyel elnök is Ferenc pápára rontott: „Oroszország nem győzhet Ukrajnában”

2024. március 12. 06:20

Andrzej Duda szerint az orosz imperializmus egész Európát veszélyezteti. Hiába minden, nem ment át a pápa üzenete.

2024. március 12. 06:20

Nyitókép: MTI/ EPA-ANSA/ Angelo Carconi

Oroszország nem győzhet Ukrajnában, mivel az orosz imperializmus egész Európát veszélyezteti – jelentette ki Andrzej Duda lengyel elnök hétfőn, Ferenc pápa minap közzétett, az ukrajnai háború kapcsán „a fehér zászló bátorságát” említő nyilatkozatát kommentálva. „Oroszország nem győzhet Ukrajnában, 

meg kell állítani az orosz imperializmust, amely ma egész Európát, különösen Közép- és Kelet-Európát (...) de az egész világot is fenyegeti” 

– válaszolt Duda a varsói repülőtéren a washingtoni útja előtt tartott sajtóértekezleten egy, a katolikus egyházfőnek az orosz-ukrán béketárgyalásokról szóló szavaira vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva.   

Hozzátette: az Egyesült Államokban a biztonsági ügyekről fog tárgyalni. Alapvető jelentőségűnek nevezte ebben a tekintetben Varsó kapcsolatait Washingtonnal. Megerősítette: Joe Biden elnök Lengyelország NATO-csatlakozásának 25. évfordulója alkalmából fogadja őt és Donald Tusk kormányfőt. Előzőleg a lengyel elnök az amerikai kongresszusban is tárgyal, szintén biztonságpolitikai témákról.   

Donald Tusk azt írta: Andrzej Dudával „politikai értelemben gyakorlatilag mindenben különböznek”, de Lengyelország biztonsága érdekében „együtt kell cselekedniük,

 és együtt is fognak cselekedni”, nemcsak az egyesült államokbeli látogatásuk során.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. március 13. 16:00
polárüveg A békét az hozza el, ha az összes kormányzati központ , és nagyobb, milliós város atomtűzben hamvad el. Na , AKKOR béke lesz...
survivor
2024. március 13. 15:58
Nem győzhet... csak az USA. Ez a lengyelek mániája.
zsuzsa-963
2024. március 12. 14:18
Kiváncsi lennék, hogy akkor is ekkora pofája lenne a lengyeleknek, ha történetesen a pápát II. János Pálnak hívnák.
clark
2024. március 12. 14:15
Oroszország nem győzhet. Andris, ez olyan mintha azt mondanád, hogy te nem halhatsz meg. Vagy ősszel nem hullhat le a diófa levele. Vagy egy gyerek nem nőhet fel. Igaz, erre mifelénk sok gyerekagyú felnőtt van, köztük te is Andriska.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!