Bloomberg: Ukrajna nyugati szövetségesei most már úgy terveznek, hogy 6-7 évig is eltart a háború

2023. szeptember 20. 09:21

A jelek szerint ennek ellenére Joe Biden továbbra is kitart Ukrajna támogatása mellett.

2023. szeptember 20. 09:21
Ukrainian soldiers of the 80th brigade, preparing artillery for firing in the direction of Bakhmut, on April 13, 2023 as Russian-Ukrainian war continues.

Újabb hivatalos személy ismerte el, hogy az ukrajnai háború akár még évekig is elhúzódhat. Az Egyesült Államok és G7-es szövetségeseinek ezt figyelembe kell venniük a katonai és pénzügyi tervezésükben – közölte egy európai G7-es ország név nélkül nyilatkozó magas rangú tisztviselője.

Meglátása szerint a háború akár még hat-hét évig is elhúzódhat,

éppen ezért a szövetségeseknek komoly tervezésre van szükségük annak érdekében, hogy továbbra is támogatni tudják Kijevet – írta meg a Bloomberg.

A hírügynökség ezzel együtt arról is beszámolt, hogy egyre több helyen, például már az Egyesült Államokban is egyre többen nem örülnek annak, hogy a háborúban álló országot anyagilag támogassák.

Ettől függetlenül Joe Biden felszólította a világ vezetőit, hogy álljanak Ukrajna mellé

az orosz csapatok kiűzéséért folytatott küzdelemben, még annak ellenére is, hogy Kijev szövetségesei most már azzal számolnak, hogy a háború még évekig is eltarthat.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: DIEGO HERRERA CARCEDO / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LKJK
2023. szeptember 21. 01:35
Egy világ háborút lerendeztek 4 év alatt!!! jó biznisz ez nekik valószínűleg. Öntik rájuk a sok pénzt. Tudnak követelőzi stb.
Palatin
2023. szeptember 20. 20:04
Ha a háborúnak akkor lesz vége, ha az orsoszokat legyözték, akkor akár 100 évig is tarthat.
Namond
2023. szeptember 20. 14:41
6-7 évig? Persze, ha addigra az ukrán nagymamák is fegyvert fognak és nem a lányaikat-fiaikat vágóhídra küldő Holodomorszkij és politikus társai ellen fordulnak.
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 20. 14:34
Szíriában 12 éve polgárháborús helyzet van. Az első 4 évben érdekelte a nagyérdeműt. 2026-ra úgy leszarja ukrajnát a világ, ahogyan van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!