Tusk, a lengyel Jézus Krisztus?

2023. december 16. 19:46

Aki visszatérését követően helyreállíthatja Európa egyensúlyát, melyet az eredendő bűn, a sátáni Magyarország és Lengyelország Brüsszellel való szembefordulása ingathatott meg.

2023. december 16. 19:46
null
Bíró Béla
Bíró Béla
Maszol

„Mivel az erősen konzervatív, sőt klerikális PiS és a kisebb pártok közti egyeztetések nem jártak sikerrel, Duda lengyel államelnök rövid időn belül kénytelen lesz fölkérni a szociálliberális Donald Tuskot, hogy alakítsa meg az új lengyel kormányt. Egészen pontosan az újabb lengyel kormányát, hiszen Tusk a PiS-féle hatalomátvétel előtt már volt kormányfő.

A Politico című, Brüsszelben megjelenő angol nyelvű lap cikke címében Tusk visszatérését – a katolikus tábornak szánt nyilvánvaló szúrással – Donald Tusk második eljöveteleként (azaz: The Second Coming of Donald Tusk) harangozza be. Nyugat-európai szemszögből Donald Tusk valóban egyfajta európai Jézus Krisztusnak tűnhet, aki visszatérését követően helyreállíthatja Európa egyensúlyát, melyet az eredendő bűn, a sátáni Magyarország és Lengyelország Brüsszellel való szembefordulása ingathatott meg.

Ismét lehetségessé válik az európai egység megerősítését »katalizáló trió« a »Weimari Háromszögként« is emlegetett hatalmi centrum akaratformáló szövetsége. Európa három népesség, gazdasági potenciál és politikai befolyás tekintetében leghatalmasabb államának, a »Weimari háromszögnek« a keretében ismét döntő módon meghatározhatja az Európai Unió politikáját, hiszen annak meghatározó intézményében a kormány és államfőkből álló Európai Tanácsban visszaállhat a korábbi »egyensúly«. Magyarország magára marad és nem marad már senki, aki szavazati jogának felfüggesztését megakadályozhatná, hiszen az erről szóló szavazás során az érintett természetszerűleg nem rendelkezhet szavazati joggal.

Tusk tehát bizonyos értelemben „megválthatja” Európát, azaz a kisebb államok rovására megfellebbezhetetlenné teheti a nagyok hatalmát. Ezt a tényt Tusk választást követő diadalittas nyilatkozata világosan jelzi is: »visszatértünk«. Elvben a szavazati jog felfüggesztésével a vétójog intézménye is felszámolhatóvá válik. Kezdődhet a diadalút az Európai Egyesült Államok megteremtése felé.”

Nyitókép: BEATA ZAWRZEL / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Graf
2023. december 21. 06:13
Magyarként itt élek és teljes felelősséggel mondhatom, hogy Tusk egy aljas , idegen érdekeket kiszolgáló libsi ügynök. Vele óvatosan kell eljárni mert a róka hozzáképest semmi. Különben nem ő nyert hanem az összefogott ellenzéki pártok. Azok csináltak belőle gurut. No meg a kormányzó párt az egyik hülyeséget csinálta a másik után. Magyar ellenessége miatt amit az EU - ban produkált neki " persona non grata " cím járt volna . Donald Tusk egy féreg és ezt jó ha politikusaink jól az emlékezetükbe vésik.
Kekec54
2023. december 18. 13:55
Libsikém! Korai az örömötök, lesz jövőre EP választás is. Garantálom, hogy utána, egy éven belül előrehozott választások lesznek a lengyeleknél. Ezt a tuskót elzavarják a 3,14-csába
BBrutus
2023. december 18. 13:55
Tusk nem Jézus, hanem a lengyel Gyurcsány. Egyszer már elzavarták, de most vissza jött. Most is el fogják zavarni.
Ad majorem Dei gloriam
2023. december 18. 05:23
"Magyarország magára marad és nem marad már senki, aki szavazati jogának felfüggesztését megakadályozhatná" Fico
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!