Fillérekért adta el a British Museum műkincseit a feketepiacon az intézmény egykori munkatársa

2023. augusztus 22. 16:48

Amire nem talált vevőt, azt egyszerűen megsemmisítette.

2023. augusztus 22. 16:48

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, kirúgták a British Museum egykori alkalmazottját, miután több műtárgy eltűnt és megrongálódott. 

Ezt is ajánljuk a témában

Most kiderült, hogy a férfi évek óta fosztogatta a múzeumot, ez idő alatt legalább kétezer műkincset lopott el, köztük egy 3500 éves műtárgyat is – számolt be a Metro.

A nyomozók szerint több tízmillió font, azaz több milliárd forint értékű tárgyakat csempészett ki a múzeumból, és adta el őket jóval az értékük alatt. Amit nem tudott eladni, azt megsemmisítette, így rengeteg értékes műtárgy lett az enyészeté.

Nyitókép: Daniel LEAL / AFP

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jobtvojumaty
2023. augusztus 22. 21:07
Meglopták a tolvajokat, brühühü.
Tuners
2023. augusztus 22. 21:07
“hátakkor 2023. augusztus 22. 16:31 Nem mentség, de a British Museum hogy szerezte ezeket a műkincseket??” A British múzeumban még erről is szégyentelen leplezetlenséggel beszélnek. Nyíltan leírják hogy volt ez a tag “Sir Austen Henry Layard” aki miután szerzett engedélyt hogy exportáljon (sic!) “stones of particular interest” ezerrel elkezdett nem csak ásatni, arra még azt is mondanám hogy többé kevésbé oké. Sokat járok az asszír gyűjteménybe, egyik szobornál ki van írva hogy (kb) “Ezek az emberfejű bikatestű lények (lamassu) a szent helyeket hivatottak védeni. Ezt a példányt Austen egy templom bejárata mellett TALÁLTA. Azt. Találta. Egy templom bejárata mellett. Innen már csak egy lépcsőfok hogy be is megyek a templomba és megtalálom az arany gyertyatartóikat. 😄 Rohadékok, stones of particular interest, rá lehet nézni az asszír gyűjteményükre, “köveket” 😬 https://www.britishmuseum.org/collection/galleries/assyrian-sculpture-and-balawat-gates (take a virtual tour)
Kormánypárti2
2023. augusztus 22. 18:20
Könnyen jött, könnyen ment. Tolvajtól lopni nem bűn.
sentimental
2023. augusztus 22. 17:53
A nyuggerek most sírhatnak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!