Toroczkai a NATO kapcsán: Nem szeretném, ha a magyarok ágyútöltelékek lennének (VIDEÓ)

2023. március 18. 10:50

A Mi Hazánk elnöke szerint „az az elérhető álom a katonai semlegesség szempontjából, ami Ausztriát jellemzi”.

2023. március 18. 10:50
null

Az Ultrahang élő adásában Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, országgyűlési képviselő volt Király Tamás műsorvezető vendége. A beszélgetés során kitértek Magyarország NATO-tagságára, illetve arra is, hogy milyen következményekkel járna, ha kilépnénk ebből a katonai szövetségből.

A politikus hangsúlyozta, hogy számára „az osztrák [katonai] semlegesség példaértékű.” „Itt a politikai modellt kell nézni, hogy

fogalmazott a Mi Hazánk elnöke.

Toroczkai ezután kitért arra is, hogy Ausztria mellett ott van az ugyancsak semleges Svájc. „De Svájcot azért nem szoktam példaként hozni, mert a svájci hadsereg és a hadsereghez való hozzáállás az annyira kiemelkedő, hogy attól mi annyira mesze vagyunk. (...) Svájc egy etalon” – jelentette ki. Majd leszögezte, hogy az az „elérhető álom a katonai semlegesség szempontjából, ami Ausztriát jellemzi”.

A semleges országokkal kellene együttműködni

Az ellenzéki politikus úgy véli, hogy együtt is kellene működni az említett országokkal, a NATO-t azonban „gyarmattartó, amerikai érdekeket kiszolgáló” szervezetként jellemezte. „Ami azért veszélyes, mert egy másik nagyhatalmi, terjeszkedni akaró birodalommal, Oroszországgal ütközik, és mi itt vagyunk a pufferzóna környékén.

– húzta alá Toroczkai László.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

***

 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2023. március 18. 16:07
és igaza van ...bármikor megrendezhetnek egy false flag incidenst az amerikaiak mondjuk a finn orosz határon azt máris háborúban vagyunk teljesen fölöslegesen...
tjunior
2023. március 18. 15:21
Én meg nem tudom az olyan embert komolyan venni aki csak azért változtat nevet, hogy az nemesi névnek hasson. Tóth úr egy bohóc :)
Sukalabukala
2023. március 18. 14:28
Na, megint a Fidesz farvizén próbál meglovagolni valami aktuális témát, és hangoztat egy olyan álláspontot nagy öblösen bele a levegőbe, aminek rá és az országra nézve semmilyen következménye nincs, hisz ő nincs döntéshozó pozícióban. Beszél tehát össze-vissza mindent, amitől szavazatokat remél, mert abból amit mond, úgysem lesz semmi. Tipikus megélhetési lúzerarc. Totál súlytalan, a butikcuccokba cuppantott asszonykájával együtt.
pepita
2023. március 18. 14:09
Arra azért kíváncsi lennék, hogy most kinek a megbízásából hirdeti az igét. Mennyivel jobban állt neki az országház lépcsőjén álldogálni Vonával, és Gyurcsánnyal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!