Joe Biden: Csökkenteni kell a fehérek és a feketék közötti gazdasági egyenlőtlenségeket

2020. július 29. 07:13

A Fednek „rendszeresen jelentést kell készítenie a gazdaságban tapasztalható faji egyenlőtlenségekről”, fogalmazott a Demokrata párti elnökjelölt.

2020. július 29. 07:13

Az amerikai fehérek és feketék közötti gazdasági egyenlőtlenségek csökkentését ígérte Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje egy wilmingtoni közösségi központban elmondott beszédében kedden kiemelte, hogy e téren a jegybanknak is cselekednie kell.  Beszédében a demokrata párti politikus úgy vélekedett, hogy Donald Trump elnök nem tud megbirkózni a koronavírus-járvánnyal, nem képes javítani a gazdaság helyzetén, „fokozza az ország megosztottságát és a káoszt”. Hozzáfűzte: „ez nem jó az ország számára, csakhogy ez Donald Trumpot nem érdekli, a kampánya is kudarcos”.

Biden egy sor gazdasági javaslatot fogalmazott meg. A többi között még több szövetségi szintű anyagi segítséget ígért a kisvállalkozásoknak, és külön fejlesztési programokat helyezett kilátásába a kisebbségi népcsoportokhoz tartozók tulajdonában lévő vállalatok számára. Ígéretet tett egy kisebbségi kisvállalkozók megsegítését célzó, 30 milliárd dolláros pénzalap létrehozására és a szövetségi szintű minimális órabér emelésére is. Mint fogalmazott, az országot a járvány után újra kell építeni, de jobbá kell tenni annál, mint amilyen volt.

Hangsúlyozta, hogy felül kell vizsgálni a jegybank szerepét ellátó szövetségi tartalékrendszer (Fed) feladatkörét is. Most vázolt elképzelése szerint a Fednek nemcsak általában a foglalkoztatási és árfolyampolitikára kell összpontosítania, hanem konkrét gazdasági lehetőségek és a jólét megteremtésével foglalkoznia kell a tartós faji egyenlőtlenségekkel is. Ennek jegyében egy Biden-kormányzat alatt a kormánytól független Fednek „rendszeresen jelentést kell készítenie a gazdaságban tapasztalható faji egyenlőtlenségekről”.

Ez a mostani választás nemcsak a Donald Trump elleni szavazatról szól, hanem arról is, hogy „fel kell nőni a válság megoldásának feladatához, át kell érezni az emberek küzdelmét, bátorságukhoz méltó jövőt kell felépíteni” – hangoztatta a demokraták várható elnökjelöltje. Kiemelte, hogy fontos számára a „strukturális egyenlőtlenségek” felszámolása.

(MTI)

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leo3
2020. július 29. 11:45
Ez ám az igazi populizmus :)))
palicsi
2020. július 29. 11:17
Irigy bolsevik tempó! A szorgalmasoktól vegyük el és adjuk oda a lusta semmirekellőknek, de leginkább saját magunknak. A tapasztalatlan fiatalok meg bedőlnek ennek az ostobaságnak! Ha valakitől elveszik a szorgalma jutalmát, ugyan miért lenne szorgalmas a továbbiakban? Így jutunk el a mindenki szegény - társadalomba (kivéve persze a kiváltságosakat)!
Andilla
2020. július 29. 10:38
Helyes. Dolgozzanak csak többet és magasabb színvonalon a feketék is!
Mandolini
2020. július 29. 09:14
Biden=gyurcsany=gyurcsanyne=armageddon A jo Isten ovja meg az USA-t es Magyarorszagot ettol a sotetsegtol. Amen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!