Bajba került repper mellett állt ki Trump

2019. július 30. 09:00

ASAP Rocky svédországi pere kedden kezdődik.

2019. július 30. 09:00

Az A$AP Rocky művésznevű amerikai reppert támadással gyanúsítják a svéd hatóságok, szerintük Rakim Mayers – Rocky polgári neve – még júniusban két társával együtt két emberre támadt egy stockholmi utcán. Magáról a verekedésről nem, de az azt megelőző konfliktusról videó került fel Rocky Instagram-oldalára.

Jelenleg őrizetben tartják őt a svéd hatóságok, múlt héten vele és két társával szemben vádat emelt Daniel Suneson svéd államügyész. Azonban Trump már korábban arról tvittelt, hogy valamit tenni kéne az ügyében: „Fel fogom hívni Svédország nagyon tehetséges miniszterelnökét azért, hogy megnézzük, mit lehet tenni A$AP Rocky érdekében.”

Stefan Löfven svéd kormányfő is megszólalt, ő élből visszautasította az amerikai javaslatot, kiemelve, hogy országában „a törvény előtt mindenki egyenlő”.

Maga Trump később is foglalkozott az üggyel, ekkor már kevésbé barátságos hangnemben: “Nagyon csalódott vagyok, hogy Stefan Löfven kormányfő nem tudott cselekedni. Svédország cserbenhagyta az afroamerikai közösségünket.” Majd a végén megjegyezte: „Bánjatok jól az amerikaiakkal! #FreeRocky.”

Rakim védekezésében azt mondta: a két férfi többeket, köztük nőket zaklatott szexuálisan, így jogos önvédelemből cselekedtek.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lutra
2019. július 30. 12:20
Ne csináljatok hülyét magatokból, nem svédekkel került konfliktusba, hanem afgán migránsokkal. A kis gyerek Mustafa Jafari, írják az insta videó kommentjei között. De aki veszi a fáradságot, és belenéz, látja, hogy valami kreol déli fajta, dehogyis svéd. Ezért szív a kis fekete, hiába afroamerikai, a svédek bevédik a szeretett kis migrijüket.
hátakkor
2019. július 30. 11:23
Jogállamiság kockázatai..
sceptical
2019. július 30. 11:13
"az országában a törvény előtt mindenki egyenlő" Jaja ... A$AP Rockyt 20 napra bevarrták, miutan verekedésbe bonyolódott a bevándorló férfival aki betépve nőket támadott meg korábban. Egy szomáliai bevándorlót, akit egy 13 éves lány megerőszakolásárt elítéltek, bezzeg kapott vagy 150 óra közmunkát és Svédisztánban maradhatott. Micsoda pöcegödör lett ebből az országból ....
fogas paduc
2019. július 30. 10:52
Hát a felvételen látszik, hogy az inzultációt a pastu akcentussal beszélő svéd követte el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!