Félelem Kasmírtól

2019. február 28. 09:11

Mindenki érdeke, hogy Kasmír napokon belül kikerüljön a vezető hírek közül.

2019. február 28. 09:11
Szőcs László

„A sors fintora, hogy a kasmíri seb éppen akkor újult ki, amikor Vietnamban csúcstalálkozót tart az Egyesült Államok és Észak-Korea vezetője. Indiai és pakisztáni repülők lopják el a show-t Donald Trump és Kim Dzsong Un elől, akik nemcsak a világpolitika legnárcisztikusabb, de egyben legfontosabb szereplői közé tartoznak. Szokványos körülmények között legalábbis.

De kérdés, mikor beszélhetünk szokványos körülményekről. A glóbusz kiszámíthatatlan hely. Kasmír nem szerepelt a toplistánkon, amikor az év legelején 2019 várható fő eseményeit próbáltuk sorra venni.

Meglehet, kevesen akarnak közülünk egy tökéletesen kiszámítható világban élni, amelyben csak meg kell hekkelnünk a forgatókönyvet tároló számítógépet, hogy – emberek, országok, kontinensek egyaránt – szlalompályaként menjünk végig életünkön, történelmünkön, sorsunkon.

Ám a világ állandó, vibráló izgalmának megvannak a maga kockázatai is. Mindenki érdeke, hogy Kasmír napokon belül kikerüljön a vezető hírek közül.”

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2019. február 28. 10:25
IGEN
ÁrPi
2019. február 28. 09:46
Itt van ez a Shrinagar, Kasmirról ezt képzeltem, ez jut eszembe, ez a zene jó: Shiv Kumar Sharma - Santur John McLaughlin - Guitar Zakir Hussain - Tabla https://www.youtube.com/watch?v=p71QK5TZDCc Shakti - "Shringar"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!