Az ifjabb Sorossal tárgyalt a szerb elnök

2018. április 26. 07:55

Az ország európai integrációjáról, és a romák helyzetének javításáról beszélgettek.

2018. április 26. 07:55

Szerbiába látogatott a magyar származású üzletember, Soros György fia – írta április 20-án a Vajdaság Ma. Alexander Soros Aleksandar Vučić szerb elnökkel tárgyalt Belgrádban.

Az elnöki sajtóiroda közlése szerint Vučić és Soros Szerbia európai integrációs előmenetelét vitatták meg, ahogyan az országban élő romák helyzetének javításáról és a vállalkozói kedv ösztönzéséről is beszéltek.

Soros, aki a Nyílt Társadalom Alapítvány igazgatótanácsának elnökhelyettese, elmondta, készen áll támogatni a reformokat és a demokratikus folyamatok erősítését. „Szerbiának lehetősége van kihasználni európai és nemzeti erőforrásait, hogy javítson Szerbia legveszélyeztetettebb polgárainak helyzetén, köztük a romákén is” – jelentette ki az üzletember.

A Nyílt Társadalom Alapítvány egyébként arra kérte fel Szerbiát, hogy a Romák Integréciója 2020 elnevezésű kezdeményezés a szerb kormány védnöksége alatt, belgrádi székhellyel valósuljon meg.

A találkozón nemcsak Vučić és Soros, de Sonja Licht, a Roma Program bizottsági tagja, Željko Jovanović, a budapesti Nyílt Társadalom Alapítvány Roma Kezdeményezések Osztályának igazgatója, Ivan Bošnjak, az államigazgatási és helyi önkormányzati minisztérium államtitkára, valamint Dragana Jovanović, a társadalomba való bekapcsolással és a szegénység csökkentésével foglalkozó csapat (SIPRU) menedzsere is részt vettek.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2018. április 26. 17:16
Az EU-ba kívánkozó szerbnek "segít" a kis Soros köcsög... a számla majd később jön...
Mich
2018. április 26. 15:02
Már a Kisköcsög is nemzetközi politikust játszik... Ennek sem lesz jó vége...
Gyéressy Károly
2018. április 26. 14:11
Mindenkinek szeretném javasolni, hogy keressen rá Sonla Lichtre.
néhai Ch.Pilot
2018. április 26. 10:33
Azt hiszem, ideje lesz megerősítenünk a kerítést... Az új magyar honvédelmi miniszter személye sem lehet véletlen... helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!