Anglia legnagyobb bankja „betiltja” a bitcoint

2018. február 05. 09:52

A Lloyds Bank bejelentette, nem lehet ezentúl kriptovalutát vásárolni a hitelkártyáikkal.

2018. február 05. 09:52

Elsőként a Lloyds bank akadályozza meg, hogy ügyfelei kriptovalutát vásároljanak a hitelkártyájukkal – írja a Telegraph. A bank azt szeretné megakadályozni, hogy komoly veszteségeket szenvedjenek ügyfelei.

Mintegy kilencmillió kártyatulajdonost érint majd a korlátozás, amit hétfőn jelentenek be. Decemberben 57 százalékkal esett a bitcoin árfolyama. Korábban rengeteg brit fektetett be bitcoinba, amikor az árfolyam emelkedőben volt.

 

 

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2018. február 05. 22:49
Egyébként a Lloyds nem azért tiltja be a bitcoint, mert konkurrenciát lát benne, hanem azért, mert teljesen esetleges, hogy mennyivel terhelik meg adott bitcoin vételnél az ügyfél számláját. A bitcoin és a kriptovaluták nem pénzek, hanem árutermékek, mint az arany, ezüst vagy a narancslé, azokhoz képest azzal a hátránnyal, hogy a használati értékük és az árfolyamuk kiszámíthatatlan.
Himalája
2018. február 05. 15:45
"Biztos, hogy nem lesz így a jövőben. " Igen, nagy valószínúséggel. De azt azért hozzáteszem, hogy a Bitcoin lesz a történelem első olyan lufija, mely nem magától pukkad ki, hanem a világ hatóságainak szurkálása következtében fog elapadni. A legelső igazi nagy döfést a Bitcoin Kínától kapta, mely megtiltotta bankjainak az utalásokat a Bitcoinos tőzsdékre. Ausztrália, majd Dél Korea, később India is csatlkozott az olyan intézkedések bevezetésével, melyek gátolták a Bitcoinos ügyleteket. A sort folytatták a bolgár, német és most az angol bankok intézkedései is. Közben persze Oroszország, az USA, Kanada, és egyéb országok is kemény intézkedéseket helyeztek kilátásba a Bitcoin felhasználását illetően. Magát a Bitcoint ugyan nem tiltják be, de viszont olyan szabályozásokat, adóztatási kötelezettségeket helyeztek kilátásba, melyek alapvetően nehezítik a Bitcoin felhasználását.
trespass
2018. február 05. 13:26
A legnagyobb bank a Barclays...
Megtalálta
2018. február 05. 12:23
Még hiányzik egy jó nagy bukás ahhoz, hogy törvényileg tiltsák ennek a kriptofosnak a használatát, de ami késik, nem múlik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!