Kína is aláírta a párizsi klímaegyezményt

2016. szeptember 03. 11:39

Még tavaly decemberben született meg a párizsi klímaegyezmény, amelyet 23 ország ratifikált. Most Kína is csatlakozott és várhatóan az Egyesült Államok is csatlakozni fog, így nő az esély az egyezmény hatályba lépésére.

2016. szeptember 03. 11:39

A világ legnagyobb széndioxid-kibocsátója Kína is ratifikálta a párizsi klímamegállapodást, amely tavaly decemberben született meg. A G-20-as országok vasárnap Kínában kezdődő csúcstalálkozója előtt, szombaton történt a bejelentés tudósít az Euronews.

Várhatóan még a csúcstalálkozó előtt bejelenti az Egyesült Államok, hogy hivatalosan csatlakozik a dokumentumhoz. Ez azért fontos, mert a két ország felelős a világ széndioxid-kibocsátásának 38 százalékáért.

Nagy lendületet adhat Kína lépése annak, hogy még az év vége előtt hatályba lépjen a klímamegállapodás. Ennek bekövetkezése akkor várható, ha legalább 55 ország ratifikálja az egyezményt, amelyek a globális felmelegedésért felelős gázok 55 százalékát bocsátják ki együttesen. Eddig 23 ország ratifikálta a dokumentumot, ők azonban mindössze a kibocsátás 1,08 százalékáért felelősek.

A párizsi klímakonferencián 195 ország közreműködésével tavaly december 12-én megszületett keretmegállapodás megerősíti azt a célkitűzést, hogy 2 Celsius-fok alatt tartja az iparosodás előtti mértékhez képest a Föld légkörének felmelegedését a kötelezettséget vállaló 195 ország, valamint folytatja az erőfeszítéseket, hogy a felmelegedés mindössze csak 1,5 fokos legyen.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2016. szeptember 05. 12:24
Semmi jelentősége. Egy álságos mellébeszéléshez politikai okból csatlakozni - ez egy olyan öreg civilizációnak, mint a kínai, nem jelent semmit. Egyszerű optimálási gyakorlat. Hadd örüljön a sárgabarck, micsoda hihetetlen "eredményeket" hozott 8 évnyi szarakodása és hazudozása.
nick89
2016. szeptember 03. 20:04
Ugyanúgy köpnek az aláírt egyezményekre, mint a magyar adótörvényekre. Megoldják okosba' Megj.: A dél-kínai tengeren az erőszakos nyomulásuk miatt rövidesen kihúzzák a gyufát. (Vietnam és a Fülöp-szigetek között ki akarták sajátítani a tengert az összes ásvánnyal együtt)
gabor7th
2016. szeptember 03. 13:16
Éppen most építik le a nehézipar egy részét, így jól fognak mutatni a statisztikák.
Lotti
2016. szeptember 03. 11:55
Nagyon helyes. Csak az a baj, hogy a problémát nem megelőzni akarja az emberiség, hanem annak bekövetkezése után, meglehetős lassúsággal kárt menteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!