Új sziget született

2013. november 22. 08:26

Japán partjainál egy tengeri vulkánkitörésnek köszönhetően új sziget jött létre a Csendes-óceánban. Egyelőre nem tudni, hogy az új sziget megmarad-e.

2013. november 22. 08:26

Japánban, Tokiótól 1000 kilométerre a Csendes-óceánon egy víz alatti vulkánkitörésnek köszönhetően új sziget jött létre. A szeizmográfusok szerint a vulkáni működés még hónapokig is eltarthat, ezért az is elképzelhető, hogy a sziget területe még növekedni fog. Az új sziget nagyjából 200 méter átmérőjű.

A japán kormányszóvivő az új sziget létrejöttére kissé viccesen úgy reagált, hogy ha bővül az ország területe, az csak jó lehet, főleg ha ez a sziget igazi sziget lesz. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy Japánnak valóban lesz-e új szigete, hiszen a múltban többször is előfordult az, hogy egy-egy ilyen új földterület idővel visszasüllyedt a tengerbe.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2013. november 22. 09:15
Növekedjen Japán és a japán-magyar barátság!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!