Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Német atomstop – francia nyereség

2012. február 28. 13:33

A német atomerőművek felülvizsgálatának kilenc hónapja alatt 360 millió eurós bevétele lett Franciaországnak az elektromos áram exportjából.

2012. február 28. 13:33

Angela Merkel német kancellár a japán atomkatasztrófát követően rendelte el a kormány a németországi atomerőművek szigorú biztonsági ellenőrzését: a 17 német atomerőmű közül a 7 legidősebb tevékenységét március 15-i hatállyal felfüggesztette, egy nyolcadikat pedig már korábban leállítottak.

Franciaország így Németországnak exportált áramot, amit a francia reaktorok jelentős kapacitása tett lehetővé. A SIA tanácsadó cég számítása szerint a Franciaország által Németországnak eladott villamosenergia összege 2011 márciusa és decembere között elérte a 360 millió eurót, és 2012-ben további bevételeket eredményezhet a német energiaexport.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2012. február 29. 09:19
A francia politika nincs a szívem csücskében, de meg kell adni, energiapolitikában tudják, mi a nemzeti érdekük.
pemetecukor
2012. február 28. 17:17
Anno a mi vezetőink/szocializmusban/ is azt mondták a vg. recesszió megáll a határnál, és vígan voltunk mint a legvidámabb barak. A németek is azt gondolják, hogy nem kell atom, nem kell az iráni olaj, de atomerőművi berendezéseket szivesen exportálnak akár Iránba is. Vagy nagyon ügyesek és előrelátók, vagy mérhetetlenül képmutatók.
novara
2012. február 28. 14:37
A német kalkulátor azért nem romlott el. Az elavult erőmüvek felujitása nagyságrendekkel többe került volna,mint a francia export. Fukusima,elnézést a kifejezésért, csak takaró volt döntéshez...
zselé
2012. február 28. 14:29
Franciaország nem skrupulusoktól mentes, hanem a francia átlagpolgár pont az atomenergiától kevésbé fél, mint pl. a németek. Ennek több történelmi gyökere van, a legjelentősebb talán az, hogy egy központosított, felülről vezérelt, kiválóan képzett mérnöki és politikusi gárda által irányított országban könnyebb az ilyen nagy lélegzetű dolgokat jól kézben tartani (lásd még pl. Airbus) mint egy alulról építkező, federalista szerveződésben. Másban, pl. GMO ügyben, a franciak pont annyira skrupulózusak mint mások, sőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!