Zászlót bontott a brit Brexit-ellenes párt

2019. április 23. 13:27

Az alakulat vezére Boris Johnson keményvonalas Brexit-párti politikus húga.

2019. április 23. 13:27

Elindította kedden európai parlamenti választási kampányát a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) ellen küzdő új brit párt, a Change UK.  A párt hetven EP-képviselőjelöltje között van Rachel Johnson, Boris Johnson volt külügyminiszter EU-párti álláspontjáról ismert húga.

Boris Jonhson a kormányzó brit Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-párti frakciócsoportjának egyik zászlóvivője, aki a brit EU-tagságról 2016-ban tartott népszavazáson a kilépésért kampányoló tábor frontembere volt.

A Change UK pártot az a 11 fős független alsóházi frakciócsoport alapította, amelynek tagjai a Konzervatív Pártból és az ellenzéki Munkáspártból léptek ki február közepén, mert nem értettek egyet addigi pártjuk Brexit-stratégiájával.

A nyugat-angliai Bristolban tartott keddi EP-választási kampányindítón Heidi Allen, a Change UK ügyvezetője, volt tory képviselő kijelentette: a párt azoknak a választóknak a természetes otthona, akik azt szeretnék elérni, hogy Nagy-Britannia az EU tagja maradjon.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paraklétosz
2019. április 23. 14:10
Végtelenített szappanyopera.
kortárs
2019. április 23. 14:09
Megvan az angol hazaárulók DK-ja.
apika2
2019. április 23. 13:49
...késő...
Párhuzamos különvélemény
2019. április 23. 13:44
Ez egy nagyon CUK új párt. De csak pár héttel a választás előtt mi értelme van ilyen új pártok létrehozásának?? Pont az újkori demokrácia jó édesanyja országában?? Nem is bokán, de egyenesen tökön lőtték magukat a Brexit elszabotálásával, most kínlódnak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!