Belgium
ÉLŐ
Szlovákia
Hetilap - Címoldal

*Ez a tartalom csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető.

VI. évfolyam 23. szám

Orbán Viktor

Győzni kell!

2024. június 05.

*Ez a tartalom csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető.

Hetilap

Cikk kép

Fókusz: Békemenet

A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány tizedik Békemenetének résztvevői vonulnak a Margit hídon június 1-jén.

Szavazzunk úgy, hogy jó legyen!

Ne mások megmondásai meg az országos médiatér érzületei vezessenek, hanem a saját valóságunk!

Cikk kép

Erdélyi tájkép csata előtt

Különleges helyzetet hoz Romániában, hogy egyszerre tartják a helyhatósági és az európai parlamenti választást: egyes városokban a kisebbségbe szorult magyarság eséllyel küzd a polgármesteri székek megtartásáért. Sok múlhat Székelyföldön és a szórványon is, minden értelemben.

Cikk kép

Halott pénz

Mintegy 300 milliárd dollárnyi orosz vagyont fagyasztottak be szerte a világon az ukrajnai háború kitörése óta. A G7 egyre sürgetőbbnek érzi, hogy a nyugati segélyek apadásával ezt a pénzt használja fel Ukrajna további felfegyverzésére. A csoport a hogyanról eddig nem tudott megállapodni.

Cikk kép

Szoboszlai, Kerkez és a többiek: Milyen formában vannak légiósaink az EB előtt?

Kiemelkedő teljesítmények, sérülések és nagy visszatérések tarkították legjobb labdarúgóink utóbbi évét. Most mindegyikük egészséges, és teljes erőbedobással készül az Európa-bajnokságra.

Cikk kép

Európa halála?

Sokat gondolkodom azon, hogy milyen világban nőnek majd fel a gyermekeim.

Cikk kép

Angyalföldtől Újlipóciáig

A legvörösebb kerület, hosszan elnyúlva a Vígszínháztól a kültelki vasúti senki földjéig: fiatal, de ezerarcú városrész.

Cikk kép

Pusztítás és feltámadás

A rombolás emlékeinek tanulsága, hogy a háborút el kell kerülni.

Külföld

Cikk kép

Európa választ

Marad a centrum és a baloldal koalíciója, vagy új jobboldali többség alakul ki az Európai Parlamentben? Körképünk a fontosabb tagállamok politikai erőviszonyairól az EP-választás előtt.

Cikk kép

Indulnak a tömeges kitoloncolások

Olaszországban és az Egyesült Királyságban is kidolgoztak terveket arra, hogyan toloncolják külföldre az illegálisan érkező migránsokat.

Most lehet erős üzenetet küldeni

Az európai parlamenti választás Európa eszéről és lelkéről szól.

Közélet

Cikk kép

Európai Bizottság: a föderalizáció szolgálatában?

Félrekezelt járvány, korrupciós botrányok és háborúpárti retorika – nagyjából így foglalható össze a mandátuma lejártához közeledő Von der Leyen-bizottság működése. Milyen mérleget lehet vonni a korábbi testületek munkájából, és egy következő bizottság visszatérhet-e az eredeti funkciójához?

Cikk kép

Győzni kell! – Orbán Viktor a Mandinernek

A miniszterelnököt kérdeztük a Robert Fico elleni merényletről, az európai hadsereg gondolatáról, a magyar–kínai kapcsolatokról, Ursula von der Leyen újrázási esélyeiről, a NATO-főtitkár lehetséges személyéről és a közelgő foci-Eb-ről is.

Orbán kontra Soros

Viktor ellenzi a migrációt, Soros támogatja. Viktor békét akar, Soros a háború folytatását.

A választás tétje

Aki szerint a modern felfogás téves útja az embernek, az a jobboldalra fog szavazni.

Cikk kép

Nem középiskolás fokon tanítani – a Rubicon alapító főszerkesztője a Mandinernek

A jó történész profi, és meg tudja különböztetni a történelmet a politikától – vallja a négyszázadik számához érkező Rubicon történelmi magazin alapító főszerkesztője. Hova jutott és hova tart a magazin harmincnégy évvel az itáliai folyó jelképes átlépése után? Erről faggattuk Rácz Árpádot.

Cikk kép

Szigorúbban büntetik az állatkínzókat

Hogyan változott az állatok ellen elkövetett bűncselekmények aránya? Mi lenne a megoldás az Illatos úti telep problémájára? Ovádi Péter kormánybiztossal beszélgettünk.

Nem katonákat, hanem békepárti szavazókat kell mozgósítani

A választóktól függ, hogy a kontinens továbbra is a háború útján halad, vagy a diplomácia és a béke útját választja.

Könyvek a jövőről

A funkcionális hülyeség kora

A modern kor az üresség diadala. A meggyőzés gazdaságában a cégek a valódi értékteremtés helyett a legtöbb erőforrást a hírnévhez és a láthatósághoz rendelik, az egyetemek nem oktatnak többé, a munka világa pedig hemzseg a felfújt pozícióktól – véli a menedzsmenttudományok svéd professzora.

Élet

Cikk kép

Az Isten kiválasztott – az életműdíjas Piros Ildikó a Mandinernek

Szép pályaív, jobbnál jobb színházi és filmes szerepek, szerető férj, népes család, díjak, elismerések, tervek és nem szűnő lendület – így fest 76 évesen Piros Ildikó mérlege. Az idei Magyar mozgókép fesztivál életműdíjasával haladtunk végig élete legfontosabb állomásain.

Cikk kép

Vannak vidékek legbelül

Ötvenöt éve öltöztetik nekünk dalba a verset, hogy ne felejtsük el: változhat a világ bárhogyan, a lélek mindig ugyanaz marad. Most rendhagyó mozi készült a Kalákáról, amely egyszerre portréfilm és kordokumentum, de leginkább jókedvű utazás a Kárpátoktól a Karib-tengerig.

A kertember 24.: Benti cica, kinti macska – 2. rész

Az akkor az akkor volt, a most meg most van.