Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Szavazzunk úgy, hogy jó legyen!

2024. június 05. 23:36

Ne mások megmondásai meg az országos médiatér érzületei vezessenek, hanem a saját valóságunk!

2024. június 05. 23:36
Kohán Mátyás

Ahogy a fél országnak, úgy nekem is érettségitalálkozóm volt május végén. Nagyon szeretem a műfajt, és nemcsak azért, mert a győri bencésekhez bármilyen ürüggyel lélekemelő visszajárni, hanem azért is, mert a politikában mozgó ember számára nincs értékesebb a horgonyoknál, melyek nem engedik elszakadni a politikai buborékon kívüli Magyarország valóságától. Az érettségitalálkozó is ilyesféle vasmacska a javából: koncentráltan kap az ember kóstolót tucatnyi olyan barátja életvalóságából, aki a budapesti politikán kívüli Magyarország valódi körülményei között űz tisztes szakmát. Alapvetően megnyugodtam: került ki közülünk vállalkozó, tanár, zenész, programozó, gyógytornász, jogász és katona, s Magyar Péter meg – furcsamód – Vona Gábor riogatásával ellentétben öt évvel érettségi után harminchatból egy kivándorlónk van, további egy gondolkozik. A többiek számára ez az ország az a szabad, élhető és jövőképes hely, amilyennek én is ismerem, s amelyre épp ezért okunk van önmarcangoló mindenszarizmus helyett tettre kész büszkeséggel tekinteni.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2024. június 06. 05:42
Úgy lesz Matyesz.
Akitlosz
2024. június 06. 01:52 Szerkesztve
Azt látja, amit látni akar, amiért megfizetik. Mi érettségi találkozón temetőkbe járunk a többiekhez. Autóbaleset, öngyilkosság vagy csak úgy meghaltak fiatalon valamitől árvákat hátrahagyva. Idén is volt már temetés az osztályból. Az emberek jó része feleslegesen fizeti a nyugdíjjárulékot, mert soha semmit nem fog érte kapni. S persze olyanok is vannak, akik külföldön élnek, mint minden osztályban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!