Fehérvár: mikor lesz megállás a lejtőn?

2022. november 02. 18:01

Az évek óta tartó hullámvölgy idén tovább mélyült, a Vasas elleni vereség valóságos földindulást hozott: a kiesőzóna környékére sodródott a Videoton. Mik a kilátások?

2022. november 02. 18:01
null

Vámos Tamás írása a Mandiner hetilapban.

Miközben az egész ország a Ferencváros történelmi sikerét, az Európa-liga legjobb tizenhat csapata közé jutását ünnepli, a múlt évtizedben kimondva-kimondatlanul fő vetélytársának tartott fehérvári alakulat egyelőre nemhogy nemzetközi kupaszereplésről nem álmodhat, hanem évek hányattatásai után odáig jutott, hogy már az élvonalban maradásért is keményen meg kell harcolnia.

Lesz bőven dolga a Huszti–Juhász kettősnek”

A csapat – még a klasszikus Videoton néven – 2018-ban nyerte meg harmadik, ez idáig utolsó bajnoki címét, és jutott az Európa-liga főtáblájára. Ott az angol Chelsea, a görög PAOK és a fehérorosz BATE triója ugyan túl kemény diónak bizonyult – és ekkor még nem volt Európa-konferencialiga –, a szaloniki gárda ellen elért kettős sikerre, különösen a Chelsea elleni bravúrdöntetlenre (2-2) és persze Nego Loïc az El-forduló legszebb találatának választott bombájára ma is mindenki szívesen emlékszik.

Huszti Szabolcs és Juhász Roland között már a pályán is megvolt az összhang <br> Fotó: MTI / Czagány Balázs
Huszti Szabolcs és Juhász Roland között már a pályán is megvolt az összhang
Fotó: MTI / Czagány Balázs
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!