Minden idők egyik leggyorsabb úszónője kényszerül feladni karrierjét a woke-ideológia térnyerése miatt

2023. március 31. 13:05
Az amerikai úszószövetség nem csak engedte egy biológiai férfinak, hogy elinduljon a nők versenyén, de még megkülönböztetett bánásmódban is részesült.

Orbán Balázs Facebook-oldalán osztott meg egy videót, amelyben Riley Gaines, 200 pillangóban minden idők egyik leggyorsabb úszónője bejelentette: valószínűleg befejezi a pályafutását, amért biológiai férfiakkal kell együtt versenyeznie.

Tavaly március 17-én egy Lia Thomas nevű biológiai férfi ellen kellett megkűzdenie neki és több nőtársának. Thomas korábban három éven keresztül a Pennsylvaniai Egyetem férfi úszócsapatánk tagja volt. A férfiak között sikertelenül szereplő Thomas 500 méter gyorson első tudott lenni a nők versenyében, világbajnokokat és olimpiai bajnokokat utasítva maga mögé.

 

Esélye sincs egy transznemű úszóval szemben egy biológiai nőnek (VIDEÓ)

 

A 200 méter gyorsúszás számot Gaines és Thomas holtversenyben nyerték meg.

Mivel csak egy trófea volt, a szövetség azt Thomasnak ítélte oda, Gaines üres kézzel távozott.

Gaines szerint a szövetség az elfogadás nevében valójában megkülönböztetően bánt a férfi versenyzővel. Az ilyen döntésekkel arra kényszerítik a női úszókat, hogy lemondjanak díjaikról, eredményeikről, egy öltözőn osztozzanak egy 190 cm magas 22 éves férfival, aki teljesen ép férfi nemi szervekkel rendelkezik.

Mindezt tették anélkül, hogy korábban a női versenyzők beleegyezését kérték volna. Sok nőt traumatizált az eset, és fosztott meg nekik jogosan kijáró sportsikerektől.

Hozzátette, egyre többen vannak azok a nők, akiket az elfogadásra hivatkozva hátrányos megkülönböztetésben részesítenek.

A sportolónő csalódottságának adott hangot, és kijelentette:

„Ez egyszerűen elfogadhatatlan és elveszett a női sportolók integritása.”

Nyitókép: Joseph Prezioso / AFP

 

***

 

Összesen 225 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Biztosan sietett a cikkíró, ezért vannak a hibák. De ebben nem számít néhány perc átnézni, ez nem úszás, ahol a század másodpercek is számítank.

Mire néhány év alatt eldől a vita, addigra az úszó kiöregedett. Te évtizedekig irogathatod itt a véleményed szabadon, ő viszont nem úszhat szabadon, csak korlátok között.
Tudod, a kibicnek semmi sem drága.

Aztaaaa! Olimpia minden évben van? Ezt nem tudtam, köszi, hogy szóltál.

Marhaság. A bokszban sem engednek össze egymástól jelentősen eltérő adottságú bokszolókat. A nők és férfiak testi felépítése igencsak különbözik.

A sport az egyenlő feltételek mellett felmutatott teljesítményről szól. Külsőleg biztosított azonos körülmények között, de meghatározott kategóriákon belül - súlycsoport, életkor - dől el, hogy ki eredményesebb.

Kevered a szezont a fazonnal. A nők egyenjogúsága a közéletben, a társadalomban még nem vezet a gender tébolyhoz. Oda különösen nem vezet, hogy fizikai adottságokban versenyezzenek a férfiakkal.

Egy kiüresedett ideológiának, az osztályharc ideológiájának művelői kerestek újabb terepet, ahol felszabadítási mániájukat kiélhetik. Feltalálták az identitáspolitikát, azt, hogy mindenki az, aminek mondja, tartja magát. Az sem baj, ha ez szembe menve a természeti törvényekkel egy mentális zavar következménye. Ugyanúgy jogi normát csinálnának belőle, mint egykor abból, hogy az osztályharc a történelem lényege.

Homoszexualitás és pedofília kapcsolata - melyikhez tartozol, hogy így véded őket? Van két abnormális jelenség, csírájában kell elfojtani azt, hogy gyerekek között átnyúlva a szülök feje felett, az iskolákban, óvodákban propagandát folytassanak.

Amikor az iskolai hittannal szemben a világnézeti semlegességet hozzák fel, azzal megtoldva, hogy amelyik szülő ilyen oktatást akar, oldja meg iskolán kívül, akkor ez vonatkozzon a gender és az LMBTQ tanokra is. Ez ilyen egyszerű.

Az női egyenjogúság gondolata abszolút természetes. Minden nő előtt legyen ott a lehetőség, hogy eddig férfiak számára privilegizált területeken fejthessen ki tevékenységet. Persze csak akkor, ha van hozzá adottsága, affinitása és tehetsége. Mára ezt sikerült kiforgatni azzal, hogy bizonyos területeken női kvótákat vezettek be, ami oda vezet, hogy akkor is nőt kell alkalmazni, ha egyébként, képességei szerint nem alkalmas rá. Lásd a német külügyminisztert, hogy csak az egyik legkirívóbbat említsem.

Az egykori NDK-s úszónők példája nem vezet a transzneműség hülyeségéhez, mert ott valódi nőkről volt szó, akiknek a fizikai teljesítményét mesterségesen, élettani hatással bíró szerekkel turbózták fel. Doppingolták őket.

A transzneműség viszont, ahogyan már leírtam egy torz ideológia szüleménye, amelyet bevittek a politikába, és azon keresztül a jogalkotásba is azzal a céllal, hogy politikai bunkósbotként lehessen használni.

A mai álliberális körök politikai tényezővé tették azt az eljárást, hogy ha vitaképtelenek egy egyénnel, egy kormánnyal, egy társadalmi csoporttal szemben, akkor azt az ellenfelet, átvágva a gordiuszi csomót, ideológiai alapon, egy általuk kijelölt csoporthoz való hozzáállás, az arról a csoportról alkotott vélemény alapján minősítik. Ezt a szempontot helyezik utolsó érvként mindenek fölé. Ez történik most velünk, amikor a gyermekvédelmi törvény miatt nekünk jog és szerződés szerint járó pénzeket tartanak vissza.

A transzneműség sportban történő elismerése ott bicsaklik meg, hogy az átjárás mindig egyirányú, férfiak akarnak nők között érvényesülni, Fordítva nem láthatjuk,

Az usa-ban államonként más a szabályozás.
Azt nem értem, miért nem kérdezi meg senki azt, hogy azok a nők, akik férfinak képzelik magukat, miért nem indulnak férfi versenyeken?

Nagyon erőltetett okfejtéssel vezeted le a női egyenjogúság természetes igényéből azt, hogy ez adott táptalajt az abnormalitás egyenjogúságának beerőltetéséhez.

Azt már nem akarom minősíteni, hogy a kettő közé egyenlőségjelet teszel.

Meghagylak a hímsoviniszta hitedben, érezd magad felsőbbrendűnek, ha úgy gondolod. Ja, és ha erre igazolást találsz a környezetedben is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés