Orbán az EU-ban az oroszoknak dolgozik, általa az oroszok már a spájzban vannak

2023. március 21. 7:06

Bartus László
Amerikai Népszava
Orbán belépett Putyin oldalán a Nyugat ellen indított háborúba.

„Tarthatatlan állapot, hogy Európa háborús bűncselekmények ügyében nem tud kiadni az értékrendjének és 26 ország álláspontjának megfelelő nyilatkozatot, mert az Unió első fasiszta állama, az Orbán Viktor tulajdonában levő Magyarország, blokkolja az orosz háborús bűnösöket és bűncselekményeket elítélő nyilatkozatot. Ez nem az a helyzet, amelyben megoszlanak a vélemények, amely helyzetben különféle álláspontok lehetnek, mert háborús bűncselekményeket védelmezni és fedezni, szintén háborús bűncselekményt jelent.

Itt az Európai Unió alapjairól, a jogrend alapjairól, a nemzetközi jogrendben biztosított alapelvekről és alapjogokról van szó. Aki ezeket tagadja és elutasítja, az a nemzetközi jogrend alapjait, és az Európai Unió alapjait utasítja el. Mindennek Magyarország népe látja a kárát, mert ez nemcsak a magyarok ma már nem létező jó hírére mér újabb csapást, hanem az EU országait arra indítja, hogy a jogállami normákat durván sértő fasiszta Magyarország ne kapjon semmiféle uniós támogatást. Orbán hiába »izmozik«, az erő nem az ő oldalán van, és ilyen zsarolásoknak nem engednek.

Ezúttal pedig még ennél is többről van szó. Orbán a vétójogát zsarolásra használja, hogy az EU tegyen engedményeket a jogállami követelmények tekintetében, kössön elvtelen kompromisszumot, legyen éppen olyan korrupt, mint Orbán. Az oroszok melletti vétók azonban ennél többről is szólnak és mást jelentenek. Annak kinyilvánítása ez, hogy Orbán a Nyugat ellensége, az oroszok mellett áll, Putyin embere, aki az Európai Unióban és a NATO-ban a Kreml parancsait teljesíti, az oroszok érdekeit képviseli, és harcot folytat a nyugati demokráciák szövetségi rendszere ellen.

Magyarország ezzel Kínához, Indiához, Észak-Koreához és néhány oroszok által kontrollált afrikai országhoz csatlakozott, akik a világ többi részével szemben nem hajnaldóak eltélni a háborús bűnös, tömeggyilkos Putyint. Magyarország az egyetlen európai ország, amely a törvénytelenség, az embertelenség és a népirtás mellett áll.

Tarthatatlan, hogy az EU még egy erősen visszafogott nyilatkozatot sem tudott kiadni az ügyben, miközben a tagországok ennél sokkal keményebben fogalmaznának.  Ez nem a vétójog használata, hanem az Európai Unió, az EU tagállamai, Európa népei elleni támadás. Orbán belépett Putyin oldalán a Nyugat ellen indított háborúba. Az Európai Uniónak és a NATO-nak ideje lenne határozott lépéseket tenni annak érdekében, hogy Orbánt kiszorítsák, mert általa az oroszok már a spájzban vannak.”

Nem vétózta meg a kormány a Putyin elleni elfogatóparancsot

Csak egy olyan állásfoglalást elleneztek, amelyet Josep Borrell akart kiadni az Unió összes tagállamának nevében.

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Tarthatatlan, hogy az EU még egy erősen visszafogott nyilatkozatot sem tudott kiadni az ügyben..."

Micsoda, hogy az EU egy erősen visszafogott nyilatkoztatot akart kiadni? Haladéktalanul kizárni az EU-t az EU-ból.

És kik miatt voltak az oroszok tankokkal 30 km-re Hamburgtól?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés