Nógrádi György: Ezt a háborút nem lehet megnyerni (VIDEÓ)

2023. február 08. 11:06

„Putyinnak hatalmas lehetőségei vannak” – hangsúlyozza a biztonságpolitikai szakértő.

2023. február 08. 11:06
null

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő arról beszélt nemrég az Ultrahang Plusz Youtube-csatorna műsorában, hogy „lassan egy éve tart ez az értelmetlen háború”. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy relatíve friss értesülés, hogy

az ukránok nemrég újabb 14-16 milliárd dollárnak megfelelő katonai támogatást kértek,

„természetesen segély formájában, hogy soha, semmilyen formában ne kelljen visszafizetniük” – hangsúlyozta a szakértő.

Nógrádi ezt követően kijelentette, hogy „Putyinnak nagyon komoly lehetőségei vannak: óriási Oroszország területe, óriási a lakossága. Meglátjuk tehát, mi sül ki ebből. De tény, hogy

(...) De ennek a háborúnak igazi vesztese Ukrajna é Európa. Oroszország keveset veszít, de veszít” – jegyezte meg a biztonságpolitikai szakértő.

„Ez egy értelmetlen háború”

Nógrádi György arra is kitért a videóban, hogy jelenleg mindenki orosz katonai csapást vár, és ezzel mind Putyin, mind az orosz katonai vezérkar tisztában van.

Király Tamás műsorvezető ezt követően azt a kérdést tette fel a szakértőnek, hogy az európai országok eljutnak-e oda, hogy megtanulnak együttélni az érvényben lévő szankciókkal. Erre Nógrádi azt válaszolta, hogy „a háború egy éve alatt Európa legnagyobb országa arra a megállapításra jutott, hogy ez a háború értelmetlen. Ezt a háborút nem lehet megnyerni”.

A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt napokban több európai vezető is azt mondta, mint ami a magyar álláspont. Bár Olaf Scholz úgy fogalmazott nemrég, hogy „ezt a háborút Ukrajna nem veszítheti el, Oroszország nem nyerheti meg. De

– hangsúlyozta Nógrádi György.

A teljes nyilatkozatot alább tekinthetik meg:

Fotó: Földházi Árpád

 

***

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. február 08. 19:13
Gyuri Báááá. Mi már eztet ,sic, tavaly óta tudjuk. Remélem te is. Példa. Szembenálló felek : Rassija. Másik Fél : JUSA, GB,E , IT, Pl, D, HU, CRO ...27.28.30. + Canada, Aus, Meg a többi sunyi kóservezérelt.
Imre Debrecen
2023. február 08. 15:19
Hersh amerikai újságíró: "Biden kilenc hónapos vita után döntött úgy, hogy felrobbantja az Északi Áramlatot" https://seymourhersh-substack-com.translate.goog/p/how-america-took-out-the-nord-stream?r=5mz1&_x_tr_sl=ru&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp
mitfizetsky
2023. február 08. 14:41
Gyugyó bácsi ugyanott tanár ahol Havas Henrik.
LancelotDuLac
2023. február 08. 14:19
ilyen ez a demencia xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik