Alvino-Mario Fantini: Orbán Viktorral kapcsolatban nem szabad hinni a mainstream média híreszteléseinek

2023. február 8. 14:45
A The European Conservative főszerkesztője írt véleménycikket a Newsweekbe a magyar miniszterelnökről.

Alvino-Mario Fantini, a The European Conservative főszerkesztője is meghívást kapott Orbán Viktortól, ő is egyike volt azoknak az újságíróknak és publicistáknak, akiket a kormányfő meghívott a Karmelita Kolostorba. Fantini a Newsweekre írt cikkében hangot adott annak, hogy mennyire lenyűgözte a komplex világpolitikai folyamatokat átlátó és azokat mindvégig szem előtt tartó magyar miniszterelnök elemzői és előadói képessége.

Nem csoda, hogy Brüsszel és Washington célkeresztjében áll Orbán Viktor és konzervatív kormánya: nem tudnak elviselni egy ilyen nyers politikai tehetséget”

– szögezte le az újságíró, aki szerint van mit tanulni Európa leghosszabb ideje hivatalban lévő miniszterelnökétől és nem szabad Orbán Viktorral kapcsolatban hinni a mainstream média híreszteléseinek.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Fantini egy 15 fős csoporttal együtt beszélgetett a kormányfővel, állítása szerint az eseményen „az energetikus kormányfő könnyedén, humorosan beszélt, és bizonyította, milyen könnyedén képes fontos eseményeket a legkülönbözőbb perspektívákból elemezni”. 

Kijelentette, a nyugati vezetők többnyire önteltek és képtelenek hasonlóan összetett módon szemlélni a világot. A miniszterelnök Ukrajnáról szóló megnyilatkozásai állításai szerint

őszinték voltak, és kifinomult, a történelemben tájékozott látásmódról tett bizonyságot.

Állítása szerint a miniszterelnök a beszélgetésen kijelentette, számára kiemelten fontos a szövetségek alakítása, különösen most, amikor Magyarország az EU feketelistájára került.

Orbán szerint minden, ami rossz volt az elmúlt harminc évben, most Brüsszelben testesül meg”

– írta.

A The European Conservative főszerkesztője kifejtette, Orbán Viktor szereti a komplex helyzeteket, melyeket a hatalom prudens felhasználásán keresztül közelít meg.

Ez olyasmi, ami sok politikusból hiányzik”

– jelentette ki. 

A beszélgetés alapján világossá vált, miért szálka a washingtoni és a brüsszeli bürokraták szemében Orbán Viktor és kormánya: véleménye szerint ezt a nyers politikai tehetséget ki nem állhatják. Fantini azt írta, mindenki más sokat tanulhat Európa legrégebben hatalmon lévő miniszterelnökétől, ha képes figyelmen kívül hagyni a fősodratú médiában róla alkotott negatív képet. 

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi régóta tudjuk:-)))))
Marha nagy szerencsénk van:-)))))

Egyetértek. Szánalmas az uniós politikusi színvonal. Pont olyan, mint a magyar ellenzék.

BB jól fogalmazott

Ti a bunkóságot karcosnak hívjátok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés