Kisbicska

2023. február 6. 8:53

Batka Zoltán
Népszava
Talán a miniszterelnök is érti, hogy Putyin ma pont annyira barátunk, mint anno Hitler volt.

„Az orosz árral szemben jelenleg Ukrajna a hullámtörő gát, a NATO pedig mögötte a sziklafal. Mi magyarok az ukrán nép – benne a fronton harcoló kárpátaljai magyarok – és elnökük, Zelenszkij hősiességének köszönhetjük, hogy egyelőre biztonságban vagyunk a bucsai hóhéroktól.

Ebben az összefüggésben ma Magyarországon oroszbarát politikát folytatni, az ukrán honvédő háborút hátráltatni az vagy öngyilkos lemmingpolitika vagy sima hazaárulás. Mindkettőnek komoly történelmi hagyományai vannak a jobboldalon.

Ahogy a besült hintapolitikának is. Persze, talán majd most máshogy lesz. Talán a miniszterelnök is érti, hogy Putyin ma pont annyira barátunk, mint anno Hitler volt, tanult az elődök hibájából és időben kiugrik az orosz trojkából.

Jó lenne ebben hinni. Csak éppen semmi jele nincs. És úgy fest, Dnyipróból is pont az látszik, ami Budapestről: öngyilkos kollaboráció az oroszokkal. Ha az oroszok győznek, az olyan magyar nemzettragédia, amihez képest Trianon kutyafüle. Ha pedig az ukránok, akkor, nos, kezdhetjük elmagyarázni a térség eljövendő katonai nagyhatalmának, miképp is volt, hogy miközben ők az életükért harcoltak, hátulról egy törpe szurkálta őket a tulipános kisbicskával. Nem lesz egyszerű.”

Nyitókép: Batka Zoltán Facebook-oldala

***

„Kifelé az ernyő alól, és három nap múlva elintézünk titeket" - üzente Dnyipro polgármestere a magyar kormánynak

 

***

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fideszes kemény mag szerinted imádja Hitlert. Oké, ez a te véleményed, de van valami értelmes gondolatod is az ukrajnai háborúról, vagy arról, hogy egy kereskedelmi partnerség még nem jelent barátságot?

A Népszava még él?

Szegény fabatka, annyit is ér!
Ő lenne a törpe, aki magyarázkodni fog majd a térség nagyhatalmának _is_?
Kinézem belőle.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés