Feloszlatták azt a rendőri egységet, amelynek tagjai agyonvertek egy amerikai autóst

2023. január 29. 12:04
Azzal vádolják a rendőröket, hogy öt percen át rugdosták és ütötték Tyre Nicholst, akit egy közlekedési ellenőrzés során állítottak meg.

A memphisi rendőrség feloszlatta a Skorpió csapatot – írja a BBC. A különleges egység tagjait azzal vádolják, hogy öt percig rugdosták és ütötték Tyre Nicholst, akit egy közlekedési ellenőrzés során állítottak meg. A 29 éves autós nem tanúsított ellenállást a rendőri intézkedéssel szemben, amikor ütni kezdték, az édesanyja után kiabált. A férfi három nappal később január 10-én meghalt a kórházban. Az áldozat és az öt rendőr is fekete volt.

Nichols családja üdvözölte, hogy feloszlatják az egységet. Azt írták: „ A döntést Tyre Nichols tragikus halálával arányosnak és megfelelőnek, valamint Memphis minden polgára számára tisztességes és igazságos döntésnek tartjuk”.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Fekete rendőrök vertek feketét: „Remélem, ők is meghalnak"

Nyilvánosságra hozta pénteken a memphisi rendőrség azt a videót, amin látszik, miként bántak a rendőrök azzal a bizonyos Tyre Nicholsszal, akit jaunár 7-én este tartóztattak le, és három nappal később hunyt el a kórházban. Tyre Nichols bátyja azt nyilatkozta: reméli, hogy a rendőrök is meghalnak.

 

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés