A nagy Huxit-skála

2023. január 24. 8:56

Jeszenszky Zsolt
PestiSrácok.hu
Mindenkinek van egy véleménye, és ez nem biztos, hogy mindig fekete-fehér.

„Most akkor jó, hogy EU-tagok vagyunk, vagy nem jó? Ha nem, akkor lépjünk ki? Ha igen, akkor jöjjön létre az Európai Egyesült Államok? Mindenkinek van egy véleménye (ahogy egy bizonyos testrésze is), és ez nem biztos, hogy mindig fekete-fehér. Mi sem akarjuk megmondani a frankót; döntsétek el Ti, kedves olvasók, hogy hova soroljátok magatokat…

Bár Kinsey egy elég ellentmondásos figura volt (életéről film is készült 2004-ben, Liam Neeson főszereplésével), módszerei pedig erősen megkérdőjelezhetőek (rendszeresen koitált a munkatársaival és a kísérleti alanyaival is, az empirikus tapasztalatok megszerzésének jegyében), de mag a koncepció egyáltalán nem hülyeség.

Legfőbb hiányossága azonban, hogy kizárólag a szexuális aktivitásról beszél, és ez alapján sorolja be az embereket. Így azonban az 1 és 5 értékek statisztikailag inszignifikánsak, a 2-es és a 4-es pedig gyakorlatilag értelmetlen. Mert ha valaki hetero vagy homo, akkor esetleg elő-elő fordulhat, hogy élete során kipróbálja a másik verziót (főleg kíváncsiságból), de az, hogy ezt rendszeresen űzze azonos neműekkel, de továbbra is heteronak tartsa magát (vagy ellentétes neműekkel űzze rendszeresen, de homoként identifikáljon), az kb. nem létezik. Ez esetben simán biszex, és annak is vallja magát.

Sokkal érdekesebb, és valóban árnyaltabb képet, s egyben érdekes adatokat is kapnánk, ha az aktus helyett az attitűdöt helyeznénk el erre a skálára. Vagyis, hogy az adott ember hogyan viszonyul az azonos neműekkel való szexuális kapcsolat gondolatához.”

Nyitókép illusztráció. Fotó:  Pixabay

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Volt egy frappáns, bár nem egészen ártatlan ötlete és épített rá egy hosszabb, de teljesen alaptalan értekezést, sorolgathatjuk magunkat, ahová tetszik, de gyakorlati következménye nem lehet.

Közép-Európa együtt, éppenséggel léphetne, érdek-érvényesíthetne, de az alapvető szolidaritás is hiánycikk, pedig indokolt lenne a veszély-érzet.

Egy gazdaságilag feljövőben lévő, de még mindig gyenge, nemzeti vagyonát még csak újra építő, nagyon NEM egységes tudatú ország ellenséges környezetben ki kell várjon, sőt, alkalmazkodnia kell, amennyire csak lehetséges teljes önfeladás nélkül.

"Mindenkinek van egy véleménye "

Nem. Helyesen megfogalmazva: Mindenkinek van véleménye ...

"Bár Kinsey egy elég ellentmondásos figura volt"

Nem. Helyes fogalmazva: "Bár Kinsey elég ellentmondásos figura volt"

Utálom ezt az értelmetlen "egy"-ezést.

Ez a féleszű Gelimere is tölthetné hasznosabban a napjait, és ahelyett, hogy dúrgernizik, mint egy elmeháborodott, inkább kimazsolázhatná ezeket a nyelvi pongyolaságokat.

Mondja ezt az, aki direkt a baloldali véleményt jön propagálni olyan embereknek, akik ez láthatóan nem érdekel.
Hanyadik neveden írsz most éppen?

Ebben a hozzászólásodban benne van a valaha volt SZDSZ, és az összes többi, magát nagyon okosnak gondoló, de valójában kimondottan ostoba balos összes nyomora.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés