Nem akarják „összepártozni” magukat, de az MSZP-től csenték újabb ötletüket a tanártüntetés szervezői

2023. január 2. 21:00
Írta: Bokor Gábor
A szocialisták éhségmenetét koppintják a Tudás Menetével. Totyik Tamás, a Pedagógusok Szervezetének alelnöke Komjáthi Imre MSZP-társelnökének hálálkodott közösségi oldalán.

Az MSZP korábban szervezett úgynevezett „Éhségmenetet”, mely során Miskolcról vonultak egészen Budapestig, hogy a szegény sorsú honfitársainkkal tüntessenek a jobb megélhetésért. Egyik alkalommal Simon Gábor egykori szocialista elnökhelyettes is velük menetelt, még mielőtt kiderült, hogy százmilliókat parkoltatott gyanús módon külföldi bankszámlákon.

Komjáthi Imre, az MSZP jelenlegi társelnöke Facebook-oldalára tette ki, egy újságíró azt kérdezte tőle, hogy az ő megmozdulásuknak mi köze és milyen a viszonya a hétfőn induló „tudásmenethez”. Az újév első tanármegmozdulásának célja, hogy a borsodi megyeszékhelyről hat nap alatt Budapestre vigyék a közoktatásban dolgozók üzenetét a döntéshozókhoz. 

„A válaszom rövid volt: nem szervezem/szervezzük a Tudás menetét (sic!), de egyértelműen támogatjuk azt!” – jelentette ki Komjáthi.

Az MSZP-s pártvezető posztja alá érkezett egy érdekes komment is, Totyik Tamás is hozzászólt, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke elismerte, hogy az ötlet a szocialistáktól érkezett.

Plagizáltunk. Köszönjük a szolidaritást”

– írta Totyik, mire Komjáthi annyit válaszolt, hogy mindenkit arra buzdít, hogy támogassa az ellenzéki pedagógusokat a plagizálásban. 

A mostani megmozdulás egyik főszereplő-főszervezője az elmaradhatatlan noÁr mozgalom, ám ott vannak mellettük még a Tanítanék és a Pedagógusok Szakszervezete is. „Januárban a miskolci Herman Ottó Gimnáziumtól a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumig fogunk vonulni, oda ahol ősszel kirúgták az első öt tanárt! A nagyjából 180 kilométeres távot 6 nap alatt fogjuk megtenni” – hirdették az eseményt a Facebookon.

A szervezők terve az, hogy délutánonként fórumokat és beszélgetéseket szerveznek, szombat délután pedig majd Budapesten tartanak egy újabb tüntetést. Jelentkezni is lehet hozzájuk, amihez a noÁr honlapját adták meg. 

„A faszomat bele!" - új baloldali „csillag" született az október 23-i tüntetésen (videó)

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés