Egyhamar nem lesz olcsóbb a benzin, de van egy jó hírünk is

2022. december 16. 20:10
A szakértők szerint a gyenge forint következtében hozzá kell szoknunk a mostani benzinárakhoz, ám van olyan kúthálózat, mely jelentős árcsökkentéssel próbál vásárlókat vonzani.

Az ársapkák kivezetése után tapasztaltakhoz képest enyhén csökkenni kezdett az üzemanyagok ára, ám nagyon messze vagyunk attól, hogy a régi árakon tankolhassunk. Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője az Inforádió megkeresésére elmondta, vélekedése szerint a csökkenő olajkitermelés és a gyenge forint okolható a drága benzinért és dízelért. 

Pénteken további hét forinttal csökkent a benzin ára a benzinkutakon, ami azt jelenti, hogy a 95-ös benzinért átlagosan 638, míg a dízelért 711 forintot kell fizetni literenként. A szakértő szerint az üzemanyagok árának csökkenése azonban megállhat, ha a legnagyobb olajkitermelő államok jövő év végéig valóban kevesebb olajat exportálnak. Jelentős árcsökkenésre Bujdos szerint akkor lehet számítani, ha a forint erősödik a dollárral szemben. 

Jóval a hivatalos átlagár alatt is lehet tankolni

Mint arról a Mandineren beszámoltunk, a benzin ára 59, a gázolajé pedig 52 forinttal lesz olcsóbb az Auchan kútjain, mint a hivatalos átlagos ár. Ez azonban csak egy ideiglenes akció, mely a mostani hétvégére szól. 

Óriási árcsökkentéssel húzná be az autósokat a hipermarketlánc, nagyot nyestek a benzinárakon

Nyitókép: MTI/Komka Péter

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés