Bemutatta új lopakodó atombombázóját a Pentagon (VIDEÓ)

2022. december 3. 8:24
A B-21 Raider „megtestesíti az elhatározást, amellyel a mindannyiunk által imádott demokráciát védelmezzük” – közölte a védelmi miniszter.

Pénteken debütált az amerikaiak új lopakodó atombombázó repülője, a B-21 Raider, harminc év után ez az első új fejlesztésű bombázó az amerikaiaknál – közölte az AP News.

Ez nem csak egy repülő. A B-21 Raider megtestesíti az elhatározást, amellyel a mindannyiunk által imádott demokráciát védelmezzük”

– mondta Lloyd Austin védelmi miniszter.

A hírügynökség beszámolója szerint jelenleg a program szinte minden aspektusa titkosított és ez a Pentagon válaszának tekinthető arra az esetre, amennyiben Kínával vagy Oroszországgal fegyveres konfliktusra kerül sor a jövőben.

A B-21-es lopakodó bombázó része annak az amerikai modernizációs programnak, amelynek keretében korszerűsítik az úgynevezett nukleáris triádot, amelynek részeit képezik a silóból kilőhető atomkapacitású ballisztikus rakéták és a tengeralattjáróról kilőhető nukleáris robbanófejek.

Kína miatt aggódnak az amerikaiak

Az AP ismertetése szerint Kínának 2035-re 1500 nukleáris töltetet lehet, a hiperszonikus-, a kiber- és az űrfegyverkezés terén mutatott rohamos fejlődésük pedig „a legnagyobb kihívást jelentik az amerikai nemzetbiztonságra, valamint a szabad világra nézve”.

A Northrop Grumman által fejlesztett B-21-es alapvetően a B-2-es bombázót veszi alapul, ám a vállalat vezérigazgatója szerint a működése rendkívül fejlett az elődjéhez képest, szoftverek tekintetében a világ legjobbjai között van.

Nyitókép: Twitter

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A magyar Grippenek jobbak!
Mind a 4 még működő.

Megjegyzésed ironikus, a vicc az, hogy az amerikaiak tényleg Peacemakernek (Békehozónak) hívták az egyik nehézbombázójukat. :) Ennek a neve lehetne az Örök Béke.
https://en.wikipedia.org/wiki/..

Van ennek értelme az oroszok interkontinentális hiperszónikus rakéta rendszereinek fényében?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés