Ezen egyedül a kormány nyerészkedik

2022. december 2. 15:37

Kunhalmi Ágnes
Facebook
A paksi áramot azért lehet változatlan áron adni, mert annak semmi köze a világpiaci árhoz, arra nem hat sem az infláció, sem a háború.

„Orbán Viktor ma reggel azt nyilatkozta a Kossuth Rádióban, hogy Magyarország a magas energiaárak miatt évente 4000 milliárd forintot veszít az energiaimport megdrágulása miatt. Szerinte, ha ez nem lenne, akkor ezt a pénzt oda tudnák adni béremelésre, nyugdíjra, fejlesztésekre, pedagógusbéremelésre, egészségügyi beruházásokra. De nem tudják, mert ahogy ő fogalmazott »ezt az összeget most kirepítik az országból.«

Ezzel szemben a valóság az, hogy csak az áfa-többlet 1,100 milliárd volt az idei év első kilenc hónapjában, ezen egyedül a kormány nyerészkedik, pedig ebből bőven futna az MSZP 800 milliárd forintos válságenyhítő javaslatcsomagjára, amely rengeteg ember terheit csökkentené. Nem beszélve ráadásul arról, hogy Paks 1 egyébként 12 forintos kilowattóránkénti áron termel, méghozzá jóval többet, mint a magyar lakosság áramigénye. A paksi áramot azért lehet változatlan áron adni, mert annak semmi köze a világpiaci árhoz, arra nem hat sem az infláció, sem a háború. Az, amit Orbán Viktor állít tehát nem elfogadható érv arra, hogy miért nem jut pénz a pedagógusbérek vagy a nyugdíjak emelésére, sem arra, hogy miért nem fektetnek többet az egészségügybe.”

Nyitókép: MTI/Fischer Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

" az utolsó addicionális erőmű"
ez sajnos nem 5 perc gúgli, ahogy nézem, megtennéd, hogy nagyon-nagyon röviden leírod, hogy mit jelent ez a gyakorlatban?

Köszönöm szépen!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés