Kuleba: Orbán túszként használja Ukrajnát az EU-val folytatott játszmájában

2022. november 29. 13:34
„Bármit is olvassanak a hivatalos médiában, az ukránok nem táplálnak semmiféle ellenségeskedést a magyarokkal szemben” – hangoztatta az ukrán külügyminiszter.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Politiconak elmondta: a NATO-országoknak sürgősen fokozniuk kell a fegyvergyártást. Ilyen erőfeszítések nélkül „nem leszünk képesek győzni – ilyen egyszerű” – fogalmazott a külügyér.

Kuleba szerint hosszabb távon nem lehet győzni a harctéren anélkül, hogy több fegyver előállításába fektetnének be.

„Miközben a mai csatákat vívjuk, el kell gondolkodnunk azon, hogyan fogjuk megvívni a holnapi harcokat” – hangoztatta a miniszter. Szerinte a NATO-országoknak „már ma el kell kezdeniük a szükséges fegyverek gyártását”.

A NATO miniszterei kedden és szerdán Bukarestben tartanak megbeszéléseket, amelyek napirendjén várhatóan az szerepel majd, hogy miként lehetne jobban támogatni Ukrajnát – írja a Politico.

„Amikor legutóbb részt vettem NATO-miniszteri találkozón, három kéréssel érkeztem: fegyverek, fegyverek és fegyverek” – emlékezett vissza Kuleba. Hozzátette: „ezúttal azzal fogom pontosítani, hogy légvédelemre, harckocsikra és gyártósorokra van szükségünk”.

Kuleba kitért Ukrajna és a szomszédos Magyarország problémás viszonyára is. Szerinte Orbán Viktor „a saját játszmáját játssza az Európai Unióval, és néha Ukrajnát ennek a kapcsolatnak a túszaként használja”.

A miniszter pedig üzent a magyar átlagembereknek:

Bármit is olvassanak a hivatalos médiában, az ukránok nem táplálnak semmiféle ellenségeskedést a magyarokkal szemben.

„Barátok voltunk, barátok vagyunk és barátok is leszünk” – mondta. „De ezt a háborút meg kell nyernünk, és Magyarországnak az az érdeke, hogy Ukrajna nyerjen” – hangoztatta Kuleba.

Fotó: MICHAEL KAPPELER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Agyhalott! Szerinted mennyire érdekli Brüsszelt , hogy itt Magyarországon a gyárak energiával működnek? És hogy te hozzájutsz- e termékekhez? Eljutsz-e s kóŕhaźba?

Az eszeteket teljesen elvesztitek?
Már az egri vár védöi is vártak Európára te ostoba! Hiába, na, az okos más kárán, az ostoba a sajátján sem tanul. Az, hogy agyhalott vagy, az nem személyeskedés, hanem ténymegállapítás. Csak az a kérdés, hogy önerőből vagy hülye, vagy megfizetik .

Agyhalottkám, ez pontosan így van. Más kérdés, hogy ti csak seggnyalást tudtok még elképzelni is. Erős Ukrajna snnyit tesz, hogy nem különböző oligarchák perifériás érdekei mentén lopják szét az országot, nem grasszálnak fegyverekkel az emberek átharapva a magyar területekre is és a független azt jelenti, hogy sem amerikai sem orosz föderalista emberek sem ülnek a parlamentjében és a kormányában. EZ MAGYARORSZÁG ELEMI ÉRDEKE! Nagybetűvel írtam, hátha megérted. Bár ahogy az erős független Ukrajna létrejöttére, erre sincs nagy esély!

Hülye vagy

ki ez a guluszemu idiota hogy a natot utasitgatja?

Nem akarom mondani, hogy volt olyan 6 éves ovis gyerekem, aki szofisztikáltabban szemlélte a világot, mint te.

Figyelj egy kicsit: Arra az Ukrajnára, amit a két nagyhatalom rángat ide- oda, arra nincs szükség. Erről beszél a jobboldali sajtó. ( meg egyébként nincs is már, de ezt azzal a csekély értelemmel, ami neked van, biztosan nem belátható) Orbán viszont tudja, hogy nem jó dolog Oroszország szomszédjában élni. Ezért kellene nekünk egy erős és független Ukrajna.

Szeretetből van a halál lista is.

Látod, ezért nevezlek hülyének. Folyamatosan kapod az érveket, csak annyira hülye vagy, hogy egyetlen önálló gondolatod sincs. Ctrl z ctrl v a dékás hirlevélből és azt hiszed, hogy érvelsz. Semmilyen felvetésre sem tudsz válaszolni miközben birkázol.

Megérdemelnél egy olyan országot, ahol azok vannak hatalmon, akiket szeretnél.

De ez a mi országunk. És szerencsére az ország fele nem olyan hülye, mint te.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés